Az önce de böyle davrandın vatandaşlara ve sana tepki gösterdiler. Sen ne yapıyorsun? Bırak, böyle davranma, yapma bunu' dedi.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, '734'üncü Türk Dil Bayramı' kutlama etkinliklerine katılmak üzere bugün memleketi Karaman'a geldi. Bakan Dinçer, ilk olarak Karaman Valisi Süleyman Kahraman'ı makamında ziyaret etti. Ardından Yunus Emre'nin türbesini ziyaret edip, dua eden Dinçer, Türk Dil Bayramı Yürüyüşü'ne katıldı. Yürüyüş sırasında çevredekilere çiçek dağıtan Bakan Ömer Dinçer, bazı kültür ve yardımlaşma dernekleri tarafından kent meydanın açılan el işi ve gıda ürünleri sergisinin açılışını yaptı.
 
Kardelen Eğitim ve Araştırma Derneği'nin sergisinin bulunduğu çadırı gezmek isteyen Bakan Dinçer, Karaman Valiliği Protokol Müdürü Muhammet Mermer'in çadırdaki iki kadına, 'Çekilin, müsaade edin, Bakan geliyor' demesi üzerine kadınları yanına çağırıp, 'Lütfen buraya gelin, gitmeyin. Nasılsınız iyi misiniz?' deyip onlarla sohbet etti. Dinçer daha sonra protokol müdürü Mermer'e tepki göstererek, 'Arkadaşım ne gerek var, böyle, vatandaşa davranmaya. Ben geçecek yolu buluyorum. Az önce de böyle davrandın vatandaşlara ve sana tepki gösterdiler. Sen ne yapıyorsun? Bırak, böyle davranma, yapma bunu' dedi.
 
Ömer Dinçer, sergiyi gezdiği sırada 55 yaşındaki Cengiz Karabağ adlı kişi, alanda belirlenemeyen bir nedenle polislerle tartışmaya başladı. Karabağ'a, Bakan Dinçer'in de korumaları müdahale ederek alandan uzaklaştırıldı. Cengiz Karabağ'ın, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan maddi yardımlar aldığı, daha önce de psikolojik tedavi gördüğü belirtildi.
 
milliyet