İddiaya göre aralarında şakalaşan arkadaşlar birden kavga etmeye başladı. Biri diğerini av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde meydana gelen olayda Sakız köyünde ikamet eden ve birbiriyle samimi arkadaş oldukları belirtilen Ramazan Eser (65) ve Fehmi Y. (58), bazı köylülerle birlikte köyün biraz uzağındaki ahıra buza doğumu için gittiler.

Daha sonra oradan ayrılan bu iki arkadaş Ramazan Eser'in evinin yakınlarına geldiklerinde aralarında şakalaştı. Fehmi Y.'nin bu şakayı kaldıramayıp Ramazan Eser (65) ile kavga ettiği ardından av tüfeği ile iki el ateş ettiği arkadaşını öldürdüğü bildirildi.

Olayın ardından kavgaya ve cinayete şahit olan köylüler hemen jandarmayı aradı. Olay yerine sevk edilen jandarma ekipleri cinayetle alakalı inceleme başlatırken, katil zanlısı olan Fehmi Y.'yi evinde yakalayarak gözaltına aldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı köyde olay yeri ve zanlının bulunduğu yere kimse yaklaştırılmadı. Cumhuriyet Savcısının gelip inceleme yapmasının ardından ceset ambulansla Dursunbey Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Savcının talimatıyla olay yerine getirilen zanlı savcıya ifade vermek istemediğini, psikolojisinin iyi olmadığını belirtip susma hakkını kullanmak istedi. Arkadaşını öldüren şüpheli, söyleyebileceği tek şeyin öldürdüğü arkadaşının kendisini bir aydır tehdit ettiğini iddia etti. Jandarma ekiplerinin Dursunbey'e götürdüğü şüpheli, buradaki ifadesinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

GÖZYAŞI VE FERYATLAR YÜREK DAĞLADI

Bu arada, Sakız köyünde işlenen cinayetin ardından öldürülen Ramazan Eser'in evinde eşi ve çocukları sinir krizi geçirdi. Eser'in eşi ve kızının feryatları ise yürek dağladı. Sakız köyündeki katil zanlısı ve öldürülen şahsın iki samimi arkadaş oldukları, öldürülen Ramazan'ın şen şakrak ve neşeli birisi olduğu, Fehmi Y.'nin ise köyde ezan okuyup namaz kıldıran binine bağlı bir kişi olduğunu söyleyen köylüler, iki arkadaşın arasında ne geçtiğini tam olarak bilmediklerini, ancak çok üzüldüklerini ifade ettiler. Cinayet olayında hayatını kaybeden Ramazan Eser'in cenazesi kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken. Dursunbey Cumhuriyet Savcılığının olayla alakalı başlattığı soruşturmanın ise sürdüğü bildirildi.