Suların ortasındaki 10 metrelik direğe tırmanarak arızaya müdahale eden ekipler zorlu bir sınav verirken; tam puan aldı. Söke"de AYDEM elektrik arıza ekibinin yaklaşık 2.5 metre derinliğindeki taşkın sularının ortasında kalan direkteki arızayı gidermek için verdikleri mücadele takdir topladı.
Söke"nin Pamukçular, Kisir, Nalbantlar, Sayrakçı, Güzeltepe ve Güneyyaka köylerinin elektrik hattı, Pamukçular Köyü Kazı Bucağı mevkiinde taşkın sularının içinde fırtına nedeniyle arıza yaptı. Sabah saatlerinde kendilerine ulaşan elektrik arızası ihbarı nedeniyle Söke"den bölgeye giden AYDEM arıza ekibi arızanın kıyıdan yaklaşık yüz metre mesafede bulunan ve 2.5 metre derinlikteki suyun ortasında kalan direğin tepesinde olduğunu tespit etti. Köylülerin yardımları ile yakın köyden bulunan sandal ile arızaya doğru yol alan ekip hem zorlu, hemde zorunlu yolculuğun ardından birde suyun tam ortasındaki elektrik direğine tırmandı. Ekip arızayı kısa sürede giderdi.
Köyleri elektriğe kavuşturan ekiplerin çalışması takdir toplarken, AYDEM Söke Müdürü Levent Yiğiter; “Bölgemizde yaşanılan taşkınlardan binlerce dönüm arazi su altında kaldı. Yaşanan fırtına ve sel baskınlarından zaman zaman bu tür elektrik arızaları ortaya çıkabiliyor. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için ekiplerimizle çalışmalarını zorlu da olsa yapıyor” dedi. -iha