Akbük Belediyesi"nce yapılmak istenen geçici arıtma sistemi, alınan tüm izinler ve olurlara rağmen yan komşu parsel sahiplerinin, mülklerinin değeri düşeceği ile idari mahkemeye yapmış oldukları yürütmeyi durdurma isteği İdare Mahkemesince kabul edildi.
Akbük Belediyesi"nce yapılmak istenen geçici arıtma sistemi, yan komşu parsel sahiplerinin, mülklerinin değeri düşeceği ile idari mahkemeye yapmış oldukları yürütmeyi durdurma isteği mahkemenin tespit etmiş olduğu Bilirkişilerin Belediye adına olumsuz sonuca varmasından dolayı ertelendi.
irken, konuyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı konuyla ilgili yargı sürecinin sürdüğünü, farklı söylemlerin önüne geçilmesi için bu toplantıyı düzenlediğini söyledi. Sandalcı, daha önce belirlenen geçici arıtmanın yerini ilgili yerden şikayetler sebebiyle değiştirildiğini belirterek, “Daha sonra araştırmalarımız ve çalışmalarımız sonucunda, bu hazine parseli uygun bulundu. Bu yer kazıklı yolu üzerinde, hazineye ait parsel. Oraya bu tesisi kurmak için gerekli çalışmalar başlatıldı. İhalesi yapıldı. Arıtmanın tüm aksamları, ihaleyi kazanan firmanın deposunda bekletilmekte, Elektrik tesisatı çekilmesi ile ilgili ihalemizde sonuçlandı. Fakat arıtmanın yapılacağı yerdeki yan komşular yapılmasını istemedi. Bununla ilgili olarak idare mahkemesine meclisimizin almış olduğu kararın iptali istemi ile dava açtı” dedi.
Fosseptiklerden çekilen atık suların çevreye deşarjını önlemek, 70 TL olan vidanjör çekim ücretini aşağıya çekmenin oldukça yüklü bir maliyet getirdiğinden belde sınırları içerisinde geçici arıtma yapılmasını, 2017'ye kadar olan süreç içersinde ciddi bir kazanım olacağını dile getiren Başkan Sandalcı; “Bu yer 3 yıldır yapılması düşünülen bir yer. Komşu parsel sahipleri biz yönetime geldikten sonra bu itirazını yapmıştır. Şunu gerçek ve samimi olarak söyleyeyim ki, belediyenin yapmış olduğu işlerle ilgili, vatandaş dava açabilir. Kamunun menfaatine gelen kendi menfaatine gelmeyebilir. Bu konuda kimseyi yargılayamayız. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Ancak algılayamadığımız husus şu oldu. 2007'de bu yere karar verilmiş, 2009'da ortaya çıkıyor olması ve dava açılması bizleri ciddi anlamda düşündürmektedir. İptal işlemini ilişkin birkaç tane gerekçe öne sürülmüş, şimdi davalının iptal için öne sürmüş olduğu gerekçelerle, bilirkişinin iptal gerekçelerinin birbirine ne derece uyduğu takdirlerinize bırakıyorum.”derken, sürülen gerekçeleri açıkladı. Başkan Sandalcı rapora itiraz edeceklerini söylerken, aradan geçen sürecin yaz dönemi dolayısıyla uzayacağını da kaydederken “Bilirkişinin hazırladığı raporda içimize sinmeyen hususlar var” diye konuştu. iha