Hayat içkiden ve seksten ibaret değil. Evet onlar da bir insan için çok büyük ihtiyaç, onlara da ihtiyacımız var, onlar da bir şekilde tatmin edilecek ama Türkiye bir hukuk devleti.

Manisa ve İzmir"de ziyaretlerde bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent

Arınç"ın içki düzenlemesi hakkındaki bir soruya verdiği yanıt yine çok tartışılacak: "Hayat içkiden ibaret değil, hayat seksten ibaret değil.

Arınç bu cümleyle başlayan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir kısım çağdaş düşünceye sahip olduğunu söyleyenler, sadece içki ve seksle olaya bakıyorlar. Evet onlar da bir insan için çok büyük ihtiyaç, onlara da ihtiyacımız var, onlar da bir şekilde tatmin edilecek ama Türkiye bir hukuk devleti. Bu hukuk devleti içinde her şeyin ölçüsünün olması, özgürlüğün sınırsız olmadığı fikri gereklidir. Çağdaşlığı içki kadehlerinde aramak ve bulmak isteyenlere ithaf olunur.”

İzmir endişeli kaç kişi var?

AK Parti İzmir İl Başkanlığına atanan Ömer Cihat Akay"a tebrik ziyaretinde bulunan Arınç"ın gündemindeki bir başka konuda partisinin İzmir"deki performansıydı. Seçimlerde AK Parti"nin İzmir"de çok başarılı sonuçlar alamadığını söyleyen Bakan Arınç, İzmirlilerin AK Parti"nin kentteki yaşam tarzına müdahale edeceğine ilişkin endişeleri bulunduğu yönündeki iddiaları da değerlendirdi ve şunları söyledi:

İzmirlinin şöyle bir endişesi var derken, İzmir"den kaç kişiyi kast ediyoruz veya İzmir"de kimler böyle bir endişeye sahip, ayırmamız lazım.

taraf