Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.
 
KKTC'den alınan elektrikle ilgili Rum Kesimi'nde yükselen eleştiriler sorulan Arınç, "Ya karanlıkta kalmayı tercih edecekler ya elektrik alacaklar" dedi.
 
Meclis TV yayınlarına getirilen kısatlamaya muhalefetin gösterdiği tepkiyi de değerlendiren Arınç, kendi döneminde hayata geçirmeyi düşündüğünü uygulamanın 'doğru' olduğunu söyledi.
 
 
Yaklaşık 4.5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarının karşısına çıkan Arınç'a, Başbakan Erdoğan'ın KKTC'ye yapacağı ziyaret ve KKTC'den Rum kesimine elektrik verilmesi konuları hatırlatılarak, ''Eski Rum kesimi başkanının oğlu bugün 'Türklerden elektrik almak kepazeliktir' şeklinde bir açıklaması vardı. Buna bir yorumunuz olacak mı?'' sorusu soruldu.
 
''Yorumumuz olmaz" diyen Arınç, "Ya karanlıkta kalmayı tercih edecekler ya elektrik alacaklar. Bunlar konuşulacak konular değil'' şeklinde konuştu.
 
"ÖNEMLİ BİR ZİYARET" 
Başbakan Erdoğan'ın yeni hükümetin kurulmasının ardından Kıbrıs barış harekatının da yıl dönümüne denk gelmesi nedeniyle ilk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye yapacağını anımsatan Arınç, ''Bu önemli bir ziyarettir. Kaldı ki geçtiğimiz günlerde de KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Eroğlu, Türkiye'ye gelmişti. Ve Güney kesimi ile yapılan görüşmeler konusunda bilgi paylaşımında bulunmuştu.
 
Şimdi bu güzel harekatın yıl dönümünde sayın başbakanımızın güçlü bir heyetle Kıbrıs'a gidecek olmasını hepimiz çok önemsiyoruz. Ama bu elektrik alma verme konularını ayrı bir kenara koymak gerekiyor'' diye konuştu.