Eski TBMM Başkanı Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Meclis'te parti kapatılmasını zorlaştıracak çalışmalar yapılacağını belirterek, "Fakat önce AK Parti hakkında açılan kapatma davasının reddedilmesini bekliyoruz. Hukuk, demokrasi ve bağımsız yargının olduğunu bu reddedilme ile göreceğiz" dedi.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından Maslak TİM'de düzenlenen teşkilat için eğitim final toplantısına katılarak, bir konferans verdi. Arınç, konuşmasında AK Parti hakkında açılan kapatma davasına da değinerek, "Kapatma davası açıldı. Endişeye sevk etti. Tedirginliğe neden oldu. Kapatma davası ile ilgili dikkat ederseniz nezaket sınırları içinde konuşuyorum. Vicdanımız müsterih. Hayallerimiz var. Bunları gerçekleştireceğiz. 2000 ve 2001 yılında ekonomik krize neden olan partilere ya da çorum Sivas'ta yaşanan acı Madımak faciasına seyirci kalan partiler kapatıldı mı? 25 yıllık teröre karşı başarılı olamayan partilere kapatılma davası açılmadı. Açılmayacak gibi de gözüküyor" dedi.

AK Parti'nin Türkiye'nin ve milletin partisi olduğunu ifade eden Arınç, "Demokrasinin özü çoğulculuktur. 81 ilin 80'inde olan bir partiyiz. İnsanlara ayrımcılık yapmayan bir partiyiz. Anadolu'nun bir partisiyiz. Başı açık başı örtülü diye insanları kategorize etmek, ayrımcılık yapmak en büyük saygısızlıktır. Biz nasıl başı örtülülere saygı ile bakıyorsak, başı açık olanlara da saygı ile bakıyoruz. Okulda, sokaklarda, kurumlarda, her yerde farklılıkları saygı duyuyoruz. Tarihimizden, kimliğimizden onur
duyan bir siyasi partiyiz. Bu dava ile ilgili müsterih olun. Genel merkezimiz, Başbakanımız, herkes demokrasi açısından ne yapılması gerekiyorsa bunu yapıyor. Hukuk açısından iddianameye karşı en güzel şekilde savunma yapıldı" diye konuştu.

Arınç, TBMM'de de kapatma davasını zorlaştıracak adımların atılacağını belirterek, şunları söyledi:

"TBMM'de yapılması gereken işler bulunmaktadır. Bununla ilgili hazırlıklar yapılmıştır. Bir valiye direkt dava açamıyorsun ama bir siyasi partiye doğrudan dava açılıyor. Anayasa'ya bakmıyor musunuz? Anayasa'nın 67., 68., 69. maddelerinde 'demokratik hayatın vazgeçilmez unsuru siyasi partilerdir' yazıyor. Bir memura doğrudan dava açamıyorsun, 17 milyon oy almış, 350'den fazla milletvekili olan, tek başına iktidar olmuş partiye böyle bir dava açıyorsun. Yabancı ülkelerde parlamentonun bunu onaylaması gerekiyor, bazı ülkelerde hiç parti kapatılmıyor. Türkiye'de partiler tamamen korunaksız. Bunu zorlaştıracak kurallarla bağlanmış bir sisteme dünde ihtiyaç vardı. Bugün de ihtiyaç var. Yarın da ihtiyaç olacaktır.

Bununla ilgili gereken yapılacaktır fakat önce AK Parti hakkında açılan kapatma davasının reddedilmesini bekliyoruz. Hukuk, demokrasi ve bağımsız yargının olduğunu bu reddedilme ile göreceğiz. Demokrasinin balans ayarı sandıktan geçer, tanklardan değil. 28 Şubat'ta biri Sincan'dan tankları geçirmişti. Şu an ismini bile hatırlamıyoruz. 'Balans ayarı yaptık' demişti. Balans ayarı seçimle sandıkla olur."

ANNELER GÜNÜ VE GALATASARAY'I DA KUTLADI

Eski TBMM Başkanı Milletvekili Bülent Arınç, Anneler Günü'nü kutlayarak, "Annenin şefkati, sevgisi ve sabrı hiçbir şeyde yoktur. Annenizin kalbini kırmayın" dedi.

Bülent Arınç, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından Maslak TİM'de düzenlenen teşkilat içi eğitim final toplantısına katılarak bir konferans verdi. Konferansa AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Kalaycı ve çok sayıda genç partili kaldı. Konferansta konuşan eski TBMM Başkanı Arınç, Anneler Günü'nü kutlayarak, "Annenin şefkati, sevgisi ve sabrı hiçbir şeyde yoktur. Annenizin kalbini kırmayın" dedi.

Arınç, Türkcell Süper Lig şampiyonu olan Galatasaray'ı da kutlayarak, "Galatasaraylı olmayabiliriz ama AK Parti'ye yakışanı yaparak, başarıya ulaşanları tebrik ediyoruz. Bu AK Parti'ye özgü bir davranıştır. Maalesef bizim yaptığımız bu başarıyı ödüllendirme, diğer muhalif partilerde yok. Sayın Baykal'da da yok" diye konuştu.

AK Parti iktidara geldiğinde bazılarının bunun uzun ömürlü olmayacağını düşündüğünü ifade eden Arınç, şunları söyledi:

"Fakat daha sonra tekrar tek başına iktidar olduk. Seçimle gelinir seçimle gidilir. Halk beğendiğine oy verir, beğenmediğine oy vermez. AK Parti siyasi bir parti ise, iyi işler yapıp demokratik haklar ve özgürlükleri arttırırsa halk yüzde 47'lik oyu yüzde 62'ye çıkarır. Bunları yapmasa da yüzde 47'den yüzde 7'ye düşürür. Siyaseti millet için yapıyoruz. Lider için değil. Veya bir aristokratlar grubu için değil."

İHA