Arınç, Wikileaks belgelerinde adı geçen, Bursa'da kurulu 3 Türk firmasından Ermaksan A.Ş'de işçilerle yediği yemekte Türkiye’nin ekonomik durumunu değerlendirdi. 
 
2000-2001 krizinde bunların yaşandığını vurgulayan Arınç, o dönemde Türk parasının değerinin düştüğünü anımsattı. Türk parasında, karşılıksız para basıldığı için sıfıra sıfır eklendiğini dile getiren Arınç, ekmek alırken bile 6 sıfırlı para verildiği dönemlerin yaşandığını hatırlattı. 
 
Bir dönem Türk parasının dünyada geçmediğini anlatan Arınç, bugün ise Türk lirasının dünyanın her yerinde bilindiğini, itibarının olduğunu ifade etti. 
 
Bu sıkıntılı günlerin geride kaldığını ifade eden Arınç, “Türkiye Cumhuriyeti'nin, Merkez Bankası rezervlerinde her an hazır 100 milyar dolar parası var, altın stokları var. IMF ile ilişkileri 3 yıl önce kestik” dedi. 
 
AVRUPA ÜLKELERİNİN DURUMU 
Yunanistan'ın ekonomik durumun iyi olmadığını hatırlatan Arınç, “İşçi ve memurların ücretleri ödenemiyor. Cumhurbaşkanı, milletvekilleri, bakanların maaşları donduruldu. Borçları var. AB'den medet, imdat diye 'SOS' çığlıkları atıyorlar. İyi ama hepsi senin durumunda. Portekiz, İspanya, İrlanda ve İzlanda da böyle” dedi. 
 
“BİR ÜLKE KENDİ VATANINI SATIŞA ÇIKARIR MI?” 
Arınç, ada devleti İzlanda'nın internette ilan verdiğini ve adayı satışa çıkardığını dile getirerek, “Bir ülke kendi vatanını, toprağını satışa çıkarır mı? Yunanistan, 'istediğiniz adaları alın satışa çıkardım, istediğiniz fabrikaları alın yok pahasına' diyor. Türkiye'deki aklı başında insanlar bunları almaya başladılar. Biz iyi noktadayız” diye konuştu.(aa)