Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İsrail'in Gazze saldırısının açıkça bir soykırım olarak nitelendirilebilecek duruma geldiğini belirtti.

Merhum aile fertleri için Sultan Camisi'nde, öğlen namazı sonrası mevlit okutan Arınç, cami çıkışında gazetecilerin İsrail'in Gazze saldırılarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Mevlit sırasında Manisa Müftüsü Sinan Cihan'ın yaptığı duada Gazze'dekiler için dua ettiğini hatırlatan Arınç, İsrail'in saldırısının artık bir soykırım olarak nitelendirilebileceğini ifade etti.

İsrail'in ne ahlaki ne hukuki hiçbir kayıt tanımadan insanları öldürmek amacıyla ilerlediğini söyleyen Arınç şöyle konuştu:

"Biraz önce haber aldım bir mahalleye girdiler 50'den fazla ölü var. Bir gazeteci ve bir de sağlık görevlisinin de öldürüldüğünü duydum, inşallah şehit olmuşlardır. Malesef hiçbir sınır tanımadan dünyanın gözü önünde bu vahşet devam ediyor. Şu ana kadar Gazze'de 410 civarında insanımız öldü. Müslümanların Kadir gecesini kutlayacağı, bayram edeceği bir günde malesef İrail bir devlet terörü uyguluyor ve insanları sadece öldürmek amacıyla bombalıyor, katlediyor. Türkiye'den başka da sesini yükselten, bu vahşete dur diyen bir ülke çıkmadı. Güvenlik Konseyi'nden de bir netice alınamadı. Şu çok enteresandır, İsrail başta ateşkesi kabul edeceğini ifade etmişken, bir kaç saatliğine bile olsa ateşkese de evet demedi. Demek ki maksatları Gazze'de yaşayan insanları tamamen yok etmek, canlı namına bir şey bırakmamak. Allah bu zalimlere fırsat vermesin. Türkiye dış politikasıyla, başbakanıyla bu vahşeti tüm dünyaya ilan ediyor. Umarım ki çağrılarımız karşılıksız kalmaz ve dünya İsrail'in bu zulmünü durdurması için saniyeler içinde harekete geçmesi lazım, yoksa Gazze'de hayatta insan kalmayacak. Çok üzüntülüyüz."

- "Bu devlet terörü bilerek ve isteyerek yapılıyor"

Mevlitte, Allah'ın Gazzeliler'i bu zulümden, işkenceden kurtarması için dua ettiklerini anlatan Arınç, saldırılarda gelinen durumun "soykırım" olarak nitelendirilip nitelendirilemeyeceğiyle ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu:

"Çok açık. Kadın, çoluk çocuk farketmeden çünkü bu İsriail'in iddiasına göre terörizme karşı bir müdahale olmaktan çıktı. Mahalleye giriyorlar ne varsa bombalıyorlar, kimin öldüğüne de bakmıyorlar. BM hukuk tarifi içinde ve pek çok hukuki tabirler içerisinde de bir soykırım olarak açıkça isimlendirilebilir. Devlet olarak söylüyorum, yoksa inanç ve etnik köken itibarıyla Yahudilerle, Musevilerle bir işimiz yok, ama bu devlet terörü bilerek ve isteyerek yapılıyor. İnanıyorum ki uluslararası ceza mahkemesinde bu işi yapanların her birini hesap verirken göreceğiz."

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan ve merkezdeki camilerin müezzinleri tarafından okunan mevlide, Arınç'ın kardeşleri Ümit Doğay, Kutluay ve Yıldıray Arınç'ın yanı sıra Vali Erdoğan Bektaş, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ile aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mevlit sonunda vatandaşlara, "Kulun Rabbine Miracı: Namaz" adlı kitapçık dağıtıldı.

Arınç, cami çıkışında avluda vatandaşlarla bir süre sohbet etti.