Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan bakanlar kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası hükümet sözcüsü Bülent Arınç açıklama yapıyor.

Arınç: Şehit olan askerlerimize ilişkin olay takip edilmektedir. Bununla ilgili komutanlar görevlendirilmiştir. İçişleri bakanlığımız da konular üzerinde bir inceleme yapacağını söyleyebilirim. Yeni yasama dönemi 1 Ekim'de başlayacaktır. Meclis tatile girmiştir. Geçen dönemde meclise sevk edilen kanun tasarıları iç tüzük gereğince kabuk olmuştur bunlar şüphesiz bakanlar kurulumuzdan tekrar Meclis'e gönderilecek ve bunların yasalaşması için gayret gösterilecektir.

AB ile ilgili olarak bakanlar kurulumuzda gelinen noktayı tekrar değerlendirdik ve arkadaşlarımızın görşülerini aldık.

SORULAR

Sınırötesi operasyon her zaman görüşülür. Hükümet ihtiyiç gördüğü zaman bu konuda talimat verebilir. Ama bugünkü bakanlar kurulunda böyle bir görüşme olmadı. Muhalefetin belki olayın etkisiyle yaptığı bir çağrı olabilir. Şuanda elimizde yetki olmasına rağmen hükümet böyle bir konuyu gündeme getirmiş değil. Hükümet ihtiyaç gördüğü anda TSK'yı sınır ötesi için görevlendirir.

Geçen bakanlar kurulunda 21 bakan arkadaşımızın kendileriyle birlikte çalışcak bakan yardımcılarını tespit etmeleri ve başbakanlığa göndermesi gerekiyordu. Şuana kadar bu çalışmalar sürüyor. Hükümetin konusu olmaktan çıktı, ilgili bakanlıkların tercihi olarak gündeme gelebilir. Bakan yardımcısı şu kişidir bununla ilgili şu kişi için gönderiyorum diyen olmadı anlaşılan o ki hala tercih çalışmaları sürüyor.

Türkiye dinamik bir ülke her zaman kendileriyle iş birliği yapılabilecek muhataplar tarafından çağrılabilir. Ben CIA Başkanı'nın kimlerle görüşeceğini ne amaçlı bir ziyaret olduğunu bilmiyorum.

DİYARBAKIR'DAKİ HAİN SALDIRI

Acımız çok büyüktür. Bu acıya rağmen Türkiye demokratikleşiyor. Bütün bu olaylara rağmen Türkiye'de özgürlükler ve alanlar genişliyor. Biz teröristleri bir tarafa koyacağız 74 milyonu da bir tarafa koyacağız. Ne Milli Birlik ve Beraberlik projemizden vazgeçeceğiz ne de demokrasiden vazgeçeceğiz. Terörle ve terörü meydana getiren ortamlarla mücadelemiz her zaman kararlılıkla sürecek.

Olay ben Nijerya'dayken oldu ben de basından öğrendim. Bunu söylerken yanlış ve kötü bir amacım yoktu. Bunlar düz ve yalın cümlelerdir. Bunun altında ve üstünde birşey aramayın lütfen.