Bakan Arınç, beraberinde Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile Kayapınar ilçesinde bulunan AK Parti milletvekili adayı Galip Ensarioğlu’na ait seçim bürosunu ziyaret etti.
 
Arınç, burada partililere hitaben yaptığı konuşmada, seçimlerden çok hayırlı ve başarılı bir sonuç alacaklarına inandığını söyledi.
 
Diyarbakır’dan çok ümitli ayrılacağını kaydeden Bakan Arınç, şöyle dedi:
 
“Üçüncü dönem ustalık dönemidir. Bu demektir ki bugüne kadar yaptığımız hizmetlerin kat kat fazlasını yapacağız. Diyarbakır’da yaşayanlar daha çok hizmet görecektir. İşsizlik inşallah daha çok azalacak. Yatırım artacak. Ulaşım, eğitim, sağlık ve enerjide çok daha hızlı mesafe alacağız. Buna imkanımız, kuvvetimiz ve gücümüz var. Yaptığımız eserler ortada, yapacaklarımıza da herkes inanıyor. Hiçbir sözümüz hayali değil. Şu hastane, şu yol, bu okul bizim eserimizdir diyebiliyoruz. Sağa sola başınızı dönünce AK Parti’den bir hizmet göreceksiniz.”
 
Arınç, Diyarbakır’ın çok zorluklar ve çileler çektiğini, hâlâ sıkıntılarını atlatamamış bir şehir olduğunu ve buna rağmen bu hizmetlerin yapıldığını, huzur ve sükunete, kardeşliğe dönüldüğünde her şeyin daha güzel olacağının görüleceğini, tadından yenmez hale geleceğini ve Diyarbakır’daki herkesin “kim bu hizmetleri yaptıysa Allah ondan razı olsun” diyeceğini söyledi.
 
GÜZEL GÜNLER
 
“Milletimizin sorunlarını çözelim ki rahatlasınlar” diyerek yola çıktıklarını kaydeden Bakan Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Bizim Türkiye’de yaptığımız hizmetleri, geçmiş hükümetleri toplayınız, 10 ile çarpınız, yine onlar altta kalır. Çok şükür sözlerimiz yerine geldi. Hamdolsun ki güçlü bir hükümetimiz ve grubumuz var. Ve çok cesaretliyiz, kararlıyız ve korkmuyoruz. Bir tek Allah’tan korkuyoruz.
 
Başka hiçbir şeyden korkmuyoruz. İnşallah güzel günler göreceğiz, güneşli güzel günler göreceğiz. Ben TBMM Başkanı iken Cumhurbaşkanı seçimi arifesinde kullanmıştım bu sözü.
 
Birileri ‘bu adam ne diyor’ diye huylanmıştı. ‘Cumhurbaşkanı seçemedik’ dediler, ‘sabırlı olacaksınız’ dedim. Dört ay sonra seçtik. Dört ay içerisinde biz Anayasa’yı değiştirdik.
 
Cumhurbaşkanı’nı halk seçsin, milletvekili seçimlerini dört yılda bire indirdik. Bakın hepsinde bir hikmet var. O zaman kızdık, üzüldük, önümüze geçtiler diye. ‘367 oy lazımdır’ diye bir ucube çıkardılar. Bu ucubeler de çok meşhur oldu. Bize seçtirmediler ama dört aylık zaman kaybettirdiler. Nisan’da seçemedik, Ağustos’ta seçtik. Ondan sonra ‘Gül’ gibi bir Cumhurbaşkanı’na kavuştuk. En önemli maddeleri halkımızın lehine değiştirdik. Meclis’te tek başımıza kaldık. CHP, MHP ‘hayır’ dedi. BDP ise hiçbir oylamaya girmedi. Tek başımıza ve iki, üç bağımsızla 336’yı bulduk, milletin önüne getirdik, millet işin icabına baktı. Yüzde 58’i verdi.”
 
 
yeniakit