Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç tatilini geçirdiği Balıkesir'in Edremit İlçesi Güre Beldesi'deki devre mülk tesisinden cuma namazı için çıktı.Dünyanın ikinci bir ekonomik krizi beklediğini kaydeden Arınç, "Ancak Türkiye’nin bundan çok zarar görmeden atlatacağına inanıyoruz" dedi. Arınç, İsrail ile yaşanan Mavi Marmara olayı ile ilgili olarak da "Sorunun çözümü için İsrail devletinin özür dilemesini bekliyoruz. Bu gemide yapılan hasar ve içindeki yolculara verilen zarar tazminat olarak karşılanmalıdır. İsraim Hükümeti’nden bunu bekliyoruz" diye konuştu. 
 
Arınç, Meclis’teki görüşmelerin televizyondan yayınlanmasına kısıntı getirilmesiyle ilgili de şöyle dedi: ""Meclis çalışma düzeni belirli bir plana bağlı değil. Bazen toplantılar 11.00’de bazen 14.00’de başlıyor. Bu sorunun giderilmesi için görev Meclis’e düşüyor. Meclis bir hafta öncesinden çalışma düzeni belirlerse bunu da yayınlarız. Meclis Başkanı onay verirse özel televizyonlar da Meclis’ten yayın yapabilir. Buna grup olarak destek veririz." 
 
"AKILLARINI BAŞLARINA TOPLAMIŞLAR" 
 
Bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk’un, ilan edilen ’Demokratik özerklik’ konusundaki son açıklamalarıyla ilgili de Arınç, "Akıllarını başlarına toplamışlar. Ancak onlar Meclis’e gelip yemin etmeliler. Bir sorun varsa Meclis çatısı altında çözüm aranmalı" diye konuştu.