Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BDP milletvekillerinin teröristlerle kucaklaşmasına sert tepki gösterdi. Kürtlerin arasından Bediüzzaman Said Nursi'nin çıktığını, 'çapulcu' çıkmadığını belirten Arınç, "Siz hangi kanı taşıyorsunuz?" diye sordu.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından organize edilen bayramlaşma töreni, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, milletvekilleri ve partililer katıldı. CHP İl Başkanı Metin Çelik de bayramlaşma törenine katılarak, Arınç ve partililerin bayramını kutladı.

Törende konuşan Bülent Arınç, bayramların gerçek anlamını bulmasını diledi. CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik'in gösterdiği nezakete teşekkür eden Arınç, "Bursa'daki bu dostluğun başka illere de örnek olmasını dilerim. Bizim arkadaşlarımız da başka partilerin bayramlaşmalarına katılmalıdır. Çünkü biz hepimiz kardeşiz, dostuz." diye konuştu.

AK Parti'nin iddialı bir parti olduğunu vurgulayan Arınç, şöyle konuştu: "Herkesin partisiyiz, her seçimde bizim hedefimiz başarılı olmaktır. Tabela partisi değiliz, marjinal bir parti değiliz. Kullanılan oyların yarısını almış bir partiyiz. Şu anda bütün anketler yüzde 54'ü gösteriyor. İddiamız yüzde 60'a çıkartmaktır. Hayal değil, bizim yapamadığımız hiçbir şey yoktur geçmişte. Onun için gayretlerimizi daha da artırmanızı rica ediyorum."

"SENİN BEYİNE DE İŞ BULACAĞIZ MERAK ETME"

İşsizlik oranlarında Türkiye'nin en düşük noktaya ulaşarak, yüzde 18'lerden yüzde 8'i bulduğunu anlatan Arınç, şunları dile getirdi: "Bu, muhteşem bir başarıdır. Rekor yüzde 8'dir. Bu, AK Parti hükümetlerinin en büyük başarısıdır. Özellikle Euro bölgesinde sıkıntı artmıştır, işsizlik oranları yüzde 14'lerin üzerindedir. Krizin içindeki dünyada Türkiye, 8'e işsizliğini düşürebiliyorsa bunu alkışlamak gerekir. Yaptığınız iş büyük bir iş. Bunlar hayal şeylerdi. 'Benimki hala işsiz' diyenleriniz vardır. Onun sebeplerini biliyoruz. Ama vasıflı olanlar bugün en yüksek düzeyde iş bulacak konuma geldi. Senin beyine de senin çocuğuna iş bulacağız merak etme. Herkes iş sahibi olacak."

"UTANÇ VERİCİ BİRŞEYDİR"

Türkiye'nin her alanda şahlandığını, buna karşın bazı üzücü olayların da yaşandığını ifade eden Arınç, teröristlerin bayram dinlemediğini dile getirdi. Hiç utanmadan milletvekilleri ile kucaklaştıklarına dikkat çeken Arınç, şöyle devam etti: "Bu, utanç verici bir şeydir. PKK yıllardan beri kan döküyor. Şehitlerle gaziler, her gün vefat haberi alıyoruz. Bazen bir kadın, karnında 8 aylık çocuğu ile havaya uçuyor canlı bomba ile. Bazen halktan, bazen polisten insanlar alçakça öldürülüyor. Bu, üzüntü verici bir şeydir. Bunun karşısında sessiz kalamayız."

AYGÜN'ÜN KAÇIRILMASI

O bölgede siyaset yapan AK Partililerin büyük güçlükler çektiğini, kaçırıldığını, hatta öldürüldüğünü vurgulayan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehit edilen polisimiz Norşin'den bir Kürt kardeşimiz. Norşinli şeyhlerin yaşadığı bir topraktan çıkan şerefli polisimizi şehit ettiler. Ne acı olaylar. Bunların hepsini büyük bir üzüntü ile karşılıyoruz. Hepsinden muzdaribiz. Gözyaşı döküyoruz. Bundan birkaç gün evvel CHP milletvekili kaçırıldı, üzüntümüzü ifade ettik, bıraktılar sevincimizi ifade ettik. Kendisi de söyledi, örgüt propaganda yapmak için kaçırmış. Peki sen ne yapıyorsun. Onların propagandasını yapmıyor musun? Beni birkaç günlüğüne misafir ettiler diyor, ne güzel misafirlik bu. Buna en güzel cevabı bir karikatür verdi. Salih Memecan çok güzel bir karikatür yapmış. Diyor ya beni misafir ettiler, karikatürde 3 tane PKK'lı, ellerinde silahlar, CHP genel merkezini ziyaret ediyor. Kapıyı Kılıçdaroğlu açıyor. 'Korkmayın iadei ziyarete geldik, bu sefer misafir biziz' diyorlar."

"BU, BOMBALAMADAN, POLİSİN ŞEHİT EDİLMESİNDEN DAHA KÖTÜDÜR"

Bütün bu olayların arka arkaya geldiğinin altını çizen Arınç, "En son acımıza kezzap döken başka bir olay. BDP milletvekii 6-7 kişi Şemdinli'ye gidiyorlar. Güya yolları kesiliyor, hayır herkes çok mutlu. Adeta bayramlaşma yapıyorlar. Hepsinin yüzleri gülüyor. Hepsi çok mutlu. Hepsi daha dün polis şehit edilmemiş gibi, karakollarımız 24 askerimizle bombalanmamış gibi, bunu yapan insanlar milletvekili olarak anayasada ant içen insanlar. Bu, bombalamadan daha kötüdür, polisin şehit edilmesinden daha çirkindir. Bu, milletle dalga geçmektir. Silaha karşı göğsünü siper iden insanların, 75 milyonun insanın acısı ile alay etmektir." şeklinde konuştu.

"SİZ HANGİ KANI TAŞIYORSUNUZ?"

"Her şeye tahammül edilir ama buna tahammül etmek mümkün değil." diyen Arınç, şöyle devam etti: "Bu, ne kadar çirkin bir olaydır. Ne kadar pervasız çirkin bir olaydır. Siz hangi kanı taşıyorsunuz, nasıl insansınız, uzaydan mı geldiniz. Her zaman onlardan olduğunuzu ifade ediyordunuz ama özillikle gazeteciler götürerek, dünyaya propaganda yapar gibi teröristlerle yanak yanağa görüntüye biz müstehak değiliz millet olarak. Ben Türk halkını, Kürt halkını tanırım. Ailemden tanırım. Kürt halkı dindardır, misafirperverdir, onurlu bir halktır. Nahak yere insanı incitmez. Kürt halkının içinden Bediüzzaman Said Nursi çıkmıştı, çapulcu çıkmamıştır, insan öldüren çıkmamıştır. Bunlar Kürt değil. Ekmeğimiz bölüştüğümüz insanlar böyle değildi. Onlar haya sahibi insanlardır."

"AYAĞINIZI DENK ALIN"

BDP'lilerin Kürtleri temsil etmediğinin altını çizen Arınç, "Ne bu teröristler ne de onlarla kucaklaşan bu bedbaht insanlar Kürtleri temsil etmiyor. Bu asil Kürt kardeşlerimizi selamlıyorum buradan. Bakmayın bunlara, bunlar sevilmiyor, bunlardan korkuluyor. Tehditle, silah zoruyla, bombayla kendinizden korkutabilirsiniz ama size sevgi duyan bir insan yok bu ülkede. Ayağınızı denk alın. Sizinle elbette mücadele ederiz, biz bu vatanı sokakta bulmadık, çok da ucuza almadık. Verdiğimiz şehitlerin kanı, verin bunun karşılığını."

"ALLAH'IN KAHREDİCİ GÜCÜ SİZE YETİŞİR"

BDP'nin siyaset yapmasına her zaman taraftar olduğunu hatırlatan Arınç, gelinen durumu şöyle ifade etti: "Siyasetini konuşarak yapacaksın, pozitif yapacaksın ama silahlıyı kucaklarsan sen siyasetçi değilsin. Oy almış olabilirsin. Nasıl oy aldığını da az çok biliyoruz. Ama seni seçen millet parlamentoya konuş diye gönderdi. Silahlı teröristle kucaklaş diye göndermedi. Bu, yapılan suçtur. Ama bunları isteyerek yapan bir grup var ve ne derseniz kar etmiyor. Siz Allah'tan korkmuyorsunuz, çünkü Allah'ı da tanımıyorsunuz. Kan döken insanları kucaklamak Allah'ı tanımamaktır. Allah'ın kahredici gücü mutlaka size yetişir. 75 milyon insanın bedduasını alırsanız nereden çarpıldığınızı anlayamazsınız. Ayağınızı denk alın."

"MİLLET SİZİ GÖRDÜĞÜNDE NE YAPACAĞINI BİLİR, BENİM SÖYLEMEME GEREK YOK"

BDP'lilerin milletten de utanmadığını vurgulayan Arınç, "Bu milletin bedduasından çekinin. Millet eline silah alıp oraya gelmez ama millet size beddua eder. Sizi her gün gördüğünde ne yapacağını bilir, benim söylememe gerek yok. O zaman milletten utanın. Siz bu noktaya gelmişseniz zevaliniz yakındır sizin. Bu kadar kötülükte, son noktaya gelen zevaline de hazırlansın. Unutmayın, karanlığın en yoğun olduğu an, sabahın en yakın olduğu andır." dedi.