Baygınlık geçiren 4 işçi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eylemle ilgili olarak TÜRK-İş yetkilileriyle görüştü.

Eyleme katılan işçilerden bazıları TÜRK-İŞ Genel Merkezi önünde oturma eylemi yaparken bazıları da TÜRK-İŞ Genel Merkezi'ndeki toplantı salonunda “açlık grevlerini” sürdürüyor.

Açlık grevi yapan işçilerden dördü rahatsızlanarak ambulanslarla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Rahatsızlanan işçilerden birinin daha önce “ölüm orucuna başladığını” ifade eden Abdurrahman Turanç olduğu öğrenildi.

Gazetecilerin kısa süreli görüntü almasına izin verilen “açlık grevi”ndeki bazı işçilerin tansiyon rahatsızlığı yaşamaya başladığı belirtildi. Türk Tabipleri Birliği üyesi gönüllü doktorların eylemdeki işçilere yönelik sağlık kontrolleri de devam ediyor.

Rahatsızlanan işçilerin TÜRK-İŞ Genel Merkezinden çıkartılması sırasında dışarda bekleyen işçilerin yaşananlara tepki gösterdiği gözlendi.

Öte yandan, TEKEL işçilerine destek olmak için dün TÜRK-İŞ Genel Merkezi önüne gelerek oturma eylemine katılan, Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) Genel Başkanı Rahşan Ecevit'in sabah saatlerine kadar işçilerle birlikte beklediği öğrenildi.

Bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de TEKEL işçilerine destek ziyaretinde bulundu. Bu arada TÜRK-İŞ Genel Merkezi önünde Sağlık Bakanlığı'na ait bir ambulans da hazır bekletiliyor.

4 İŞÇİ TABURCU EDİLDİ

Açlık grevinin 3. gününde hastaneye kaldırılan 4 Tekel işçisinin taburcu edildiği öğrenildi. İşçiler, Tek Gıda-İş Sendikası"na ait ambulansla Türk-İş Genel Merkezi"ne getirilecek.

ARINÇ DEVREDE

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüştüğünü belirten Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, “Herhangi bir sonuç yok. Ancak önemli olan, görüşme kanallarının açılmasıdır. Biz elimizi uzattık, gerekli adımların atılmasını bekliyoruz” diye konuştu./hürriyet