Edinilen bilgiye göre, Datça’ya bağlı Yazıköyü köyü Esentepe ve Değirmenbüyü mevkisi arasındaki ormanlık alanda bugün öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yüksek ve engebeli kesimde başlayan yangının yangın gözetleme kulesinden görülmesinin ardından Datça ve Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme helikopteri bölgeye sevk edildi. Havadan anında müdahale edilen yangına karadan da 3 arazöz ve çok sayıda söndürme işçisiyle müdahale edildi. 
Yazıköyü sakinleri de söndürme çalışmalarına destek verdi. Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, havanın rüzgarlı olması nedeniyle yangının yayılma ihtimalinin bulunduğunu ancak yapılan zamanında müdahale sayesinde yangının kontrol altına alındığını belirtti.
Yaklaşık 1 dönüm arazinin zarar gördüğü yangının bölgede bulunan A.E. ve oğlu A.E’ye ait arıların bulunduğu bölgeden başladığı tespit edildi. Arıcıların arılarına bakım yaparken yangını çıkarmış olabilecekleri iddia edildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.