Aydın"daki arıcılık faaliyetlerini değerlendiren Sadettin Öztürk, Aydın'da gerek polikültür tarımın yapılması nedeniyle bitki örtüsü zenginliği, gerekse kış aylarındaki iklim koşulları nedeniyle arıcılık için son derece uygun bir yapıya sahip olunduğunu söyledi. Aydın'ın kışlatma, çam balı üretimi ve arazi şartları yönüyle arıcılık için ender yerlerden birisi olduğunu belirten Öztürk, “İlimizde bin 245 arıcılık işletmesi Arı Yetiştiricileri Birliğine kayıtlı olup, üye olmayanlarla birlikte yaklaşık olarak 2 bin arcılık işletmesinin mevcuttur. Yaklaşık 160 bin arı kovanı varlığına sahip olan ilimizde, 2008 yılı arıcılık desteklemelerinden 616 kişi 110 bin 467 kovanla yararlanmıştır. Toplam 497 bin 100 TL destekleme ödemesi yapılmıştır. Ülkemizde koloni başına yıllık bal üretimi ortalama 15-20 kilogram olurken, Aydın'da 2008 yalında kovan başı bal verimi 20 kilogram olmuştur. İl genelinde toplam 320 bin kilogram bal üretimi gerçekleştirilmiştir” dedi.
Son yıllarda arıcılık yapan kişi sayısı bölgede giderek artan bir seyir izlemekte olduğuna işaret eden Öztürk, “Bu artış, açılan kurslarımıza ilgiyi artırdığı gibi yeni kurslar için de talepler gelmektedir. İl Tarım Müdürlüğümüze gelen talepler üzerine Çeştepe Beldesi"nde 2 Şubat-6 Şubat 2009 tarihleri arasında arıcılık kursu açılmış olup, kurslara 33 üreticimiz katılmıştır. Kursta daha çok teknik arıcılık, mevsime göre bakım işleri, bal hasadı, arı ürünlerinin elde edilme yöntemi, değerlendirilmesi ve arı hastalıkları konusunda çiftçilerimize eğitimler verilmiştir” diye konuştu.
Öztürk, Aydın il Tarım Müdürlüğünün bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da arıcıların talepleri doğrultusunda bölgede arıcılık faaliyetlerinin gelişmesi adına gerekli desteği vereceğini sözlerine ekledi.