Arıcıların zararının bir nebze olsun giderildiğini belirten Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Zeki Altın, bu kapsamda proje hazırlayan Tarım İl Müdürlüğü’ne ve projeye ekonomik destek sağlayan İl Özel İdaresi’ne arıcılar adına teşekkür etti. 
Arıcılığın özellikle tarımın olmazsa olmazları arasında yer aldığını ancak, arıların nazik varlıkları olması nedeniyle mesleğin çok riskli olduğunu belirten Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Zeki Altın, “19 Ağustos 2009 tarihinde Söke İlçesi’ne bağlı Ağaçlı Köyü yakınlarında ve Kuşadası Güzelçamlı yakınlarındaki ormanlık alanlarda bulunan arılarda toplu ölüm olayı meydana gelmişti. Arıcılar Birliğimizin yanı sıra Aydın Tarım İl Müdürlüğü, ADÜ Çine MYO Arıcılık Bölümü, İzmir Veteriner Araştırma Enstitüsü yetkilileri ile Söke ve Kuşadası Tarım İlçe Müdürlükleri bölgede çalışma yapmış ve yapılan çalışmalar sonucu arıların zehirlendiği belirlenmişti. Aydın Tarım İl Müdürlüğü’müz tarafından Oğul Arı Dağıtım Projesi kapsamında İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan 12 bin TL ödenekle 810 çerçeve arı oğul alınarak hak sahiplerine verildi” projede ve arıcımızın desteklenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi. 
2009 yılında zehirlenmeler sonucu meydana gelen arı ölümlerinde Karpuzlu İlçesine bağlı Yağşiler, Cumalar, Söke İlçesine bağlı Ağaçlı, Çavdar, Karakaya, İncirliova İlçesi merkez ve Sandıklı Köyü, Sultanhisar İlçesine bağlı Atça Beldesi ve Aydın Merkez Umurlu Beldesi’nde oturan arıcılara toplam 810 adet çerçeveli oğul arı teslim edildiği belirtildi.

03.20110602114422.jpg