Kovan başına 6 TL olarak yapılan desteklemelerin arı üreticilerinin banka hesap numaralarına yatırıldığını ifade eden Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Kadir Kılıç, il genelinde birlik üyesi 814 üreticiye 894 bin 447 TL 66 kuruş destekleme yapıldığını kaydetti.
Destekleme paralarının 7 Şubat günü itibariyle arıcıların banka hesaplarına geçtiğini ve sms yoluyla tüm arıcılara da paralarını çekebilecekleri yönünde bilgi verdiklerini kaydeden Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Kadir Kılıç, il genelinde şu anda 149 bin 227 kovan kayıtlı arı bulunduğunu ve bu rakamın her geçen gün arttığını belirterek en fazla arı varlığının Söke, Kuşadası ve Karpuzlu ilçelerinde bulunduğunu ifade etti.
“YETERSİZ AMA ARICIYI NEFES ALDIRDI”
Dünyanın pek çok ülkesinde arıcılığın bal üretiminden ziyade polinasyonun ve doğal dengenin sağlanmasına sağladıkları çok önemli görev nedeniyle farklı bir gözle bakılıp bu yönde desteklendiğini belirten Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Kadir Kılıç, arıcılar adına başta Tarım bakanlığı olmak üzere bu desteğe katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Desteklemenin şekli bir destekleme olduğunu ve kovan başına birliğe kayıtlı tüm arıcılar 6 TL destek verildiğini kaydeden Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Kadir Kılıç, “Şekli bir destekleme olmasına rağmen, arı beslemesinin yoğun olduğu bu kış döneminde bu desteklemenin ödenmesi arıcıya kısmı de olsa rahat bir nefes aldırıdı. Devletten beklentimiz destekleme miktarının yükseltilerek Türk arıcılığının kuvvetlendirilmesidir” dedi.