AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Aydın Arı Yetişticileri Birliği'nin Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonunda olağan üstü genel kurulu yapıldı. Kurul birliğe kayıtlı üyelerin yarısından fazlası toplanamadığı için haftaya ertelendi. Başkan Zeki Altın'ın konuşmasının ardından konuşma yapmak isteyen eski başkan Kadir Kılınç Aydınlı arıcılar tarafından yuhalandı.

Olağan üstü genel kurulda "5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na istinaden hazırlanan 8 Nisan 2011 Tarih 27899 sayılı Resmi Gazete'de ele yayınlanarak yürürlüğe giren Islah Amaçlı Hayvan Yetiştirici Birliklerin Kurulması ve Hizmetleri Hakkındaki Yönetmeliğe göre hazırlanan Islah Amaçlı Hayvan Yetiştirici Birlikleri Kuruluş Belgesi'nin uyarlamasının yapılması konusu ile hesap tetkik komisyonu raporunun okunması, görüşülmesi ve önceki Yönetim ve Denetleme Kurulu üyelerinin ibraları hakkında karar verilmesi” hususunun görüşülüp karara bağlanacağının bildirilmesi üzerine Aydın merkez,İlçe ve beldelerden gelen çok sayıda arıcı salonu doldurdu. 

Yeterli çoğunluğun sağlanamaması üzerine Aydın Arı Yetiştircileri Birliği Başkanı Zeki Altın; "Arıcılarımız çok mübarek bir varlığın (arının), bakımı ile ulaşan, yer yüzünün en şifalı ürünü olan balı üreten Türkiye'nin gerçek çifçileridir. Bütün arıcılara birliğinize sahip çıkma adına buralara kadar geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sizler var olduğunuz sürece bizler bu birliğin varlığı ve birliği için çalışmaya devam edeceğiz. Oldukça fazla üyemiz görünüyor. Bunlardan büyük bir kısmı ya vefat etmiş, ya arıcılığı bırakmış, yada başka sebeblerden dolayı arıcılık yapmamaktadır. Bugün burada 611 imza olmasına rağmen malesef, çoğunluk sağlanamamıştır. 
 
Çoğunluk sağlanamamasının iki nedeni var!
 
Çoğunluğu sağlayamamamızın birinci nedeni arıcılıkdan uzaklaşmış yada vefat eden arıcılarımızın birlikten kayıtlarının silinmeyişidir. Karpuzlu, Nazilli, Köşk, Sultanhisar, Kuşadası, Çine ve Aydın Merkez arıcılarına teşekkür ederim. Fakat 350 üye ile en çok üye barındıran koskoca Söke'den 57 kişi katılmıştır. Sizlere birşey ifade ediyor mu? Bugün oylamamız gereken hesaplar vardı. Bilindiği gibi daha önceki genel kurulda bildiğiniz gibi hesap tespit komisyonu kurulmuştu. Onun raporlarını görüşülecekti. Bu raporlarda usulsüz harcamalar, yanlış evraklar var. Bazılarının amacı 1.cisinde çoğunluk sağlanmasın, 2.de ise çoğunluk sağlanması aranmaksızın eş, dost, akraba ile kendimizi temizleyelim mantığıdır. 
 
Bu para birilerinin cebine girmesin!
 
Bu para arıcıların, yazın sıcağında, kışın ayazında, kimi zaman evinizi unutarak gece gündüz çalıştığınız alın teriniz, sizlerin aidatlarınız, desteklemelerinizden yapılan kesinti paralarınızdır. 5 kuruşunuzun dahi hesabını sormazsam namerdim" dedi. 
 
Arıcılar, eski Başkan Kadir Kılınç'ı niye yuhaladı?

Bilindiği gibi yaklaşık 6 ay önce yapılan Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği’nin olağan genel kurulunda Birliğin 3 dönem başkanlığını yürüten eski Başkan Kadir Kılıç’ın listesi ile Zeki Altın’ın listesi yarışmış ve Zeki Altın başkan seçilmişti. Görevi devralan yeni yönetim Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Hesapları’nda yaklaşık 400 bin lira açık tespit edince durumun incelenmesi için müfettiş istemişti. Yapılan olağanüstü genel kurulda bu hesapların önceki genel kurulda kurulan hesap tespit komisyonunun raporları incelenerek oylamaya sunulmasına karar verilmişti. Uzun bir çalışmanın ardından incelemesini tamamlayan müfettişin raporu doğrultusunda ve Tarım Bakanlığı’nın yeni yönetmeliği kapsamında yaklaşık 1500 üyesi bulunan Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği olağanüstü kongreye gitti. Ancak yeterli çoğunluk sağlanamayışının ardından Başkan Zeki Altın'ın, "Söke'deki 350 üyeden 57'sinin kurula katılması sizce birşey ifade ediyormu?" sözlerinin ardından arıcılar Sökeli olduğu bilinen Kadir Kılınç'a tepkilerini yuhalayarak dile getirdiler ve bu tepki Başkan Zeki Altın'ın " Bazılarının amacı 1.cisinde çoğunluk sağlanmasın, 2.de ise çoğunluk sağlanması aranmaksızın eş, dost, akraba ile kendimizi temizleyelim mantığıdır" sözlerini tekrar akıllara getirdi.

Başkan Zeki Altın'ın konuşmasının ardından konuşma yapmak isteyen Kılınç'a kurula katılan arıcılar  tepki göstererek salondan ayrıldı.

"Birliğin hesabına haciz konduğu doğru, ancak açıklamama fırsat vermediler"

Demokratik bir ortamda kendisine de konuşma hakkı verilmesi gerektiğini belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Eski Başkanı Kadir Kılıç, basına yaptığı açıklamada uygulamayı demokratik bulmadığını ve kendisi hakkında iddia ve ithamlarda bulunulmasına rağmen konuşmasına müsaade edilmemesine tepki göstererek hesabını vermeyeceği hiçbir iş yapmadığını söyledi. Kendisine ait şirketin batması nedeniyle Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği’nin hesabına haciz konduğunu doğrulayan Kadir Kılıç, bu haczin de batan şirketinin alacağı kadarı ile sınırlı olduğunu iddia etti. Birliğin parçalanmak istendiğini de iddia eden Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Kılıç, hem yasa önünde hem de isteyen her arıcıya hesap vermeye hazır olduğunu söyledi.

img_8562.jpg
 
img_8567.jpg
 
img_8564.jpg
 
img_8584.jpg
 
136484.jpg
 
img_8594.jpg
 
img_8596.jpg