Arı Poleni Faydaları

 

Polen dendiğinde ilk akla gelen yüksek performanstır. Yaşamın her alanında kendini gösteren bu performans, arı poleninin bir vitamin, mineral, protein, aminoasit... Yani yaşam için gerekli pek çok unsuru en yüksek oran ve kalitede içermesinden kaynaklanır.

 Bitkisel yaşamın özünün özü diye adlandırılan polenin bir diğer adı ise "mükemmel gıda”dır. İnanılmaz oranlarda esanisyel ve B vitamini zindeliğe ve karaciğer sağlığına katkı sağlar. Büyüme çağında olanlara tam ihtiyaçlarını duydukları protein ve tüm esansiyelleri (bedende üretilemeyen tüm aminositler) sağlar. En yakın takipçisinden 200 kat daha fazla antioksidandır(Kansere karşı koruyucu). Polenin bir çay kaşığında 2 kilo kemiksiz ve yağsız et ya da 12 litre sütteki kadar esansiyel bulunur.

Total sindirimi sadece 2 saat süren polen, araştırmalara göre beden tarafından en kolay hazmedilen ve içerdiği esansiyel ve gıdalarla en hızlı şekilde vücudumuzda dolaşıma giren besinlerden biridir. Öğün sonraları beden kanının önemli bir kısmının sindirimde rol oynamasıyla gelen performans kaybı, öğün yerine polen alımında yaşanmaz. Bilakis polen ile gelen ekstra performans da eklenir. Yoğun iş hayatı ve toplantıları olan işadamları ya da zindeliğe ihtiyaç duyan bilim insanları ve öğrenciler polenin bu özelliğinden yararlanmak için bazı öğünlerinde sadece polen alabilirler. Bu şekilde ihtiyaç duyulan tüm esansiyel ve besinler alınmış olurken uzun süre tokluk hissi de duyulur. Öğün amacıyla polen alımı 25–30 grama kadar çıkarılabilir. Polenin

 

Arı Poleninin bazı faydalarını şu başlıklarla özetleyebiliriz:

 

Yüksek Performans getirir.

Anabolik etkileri (32 gr ve üstü tüketimlerde) yani kas-adale yapıcı ve güçlendirici özelliği vardır.

Büyüme çağındakilere ihtiyaç duydukları tüm esansiyelleri barındırır.

İçerdiği Flavonoidler en yakın takipçilerinden 200 kat fazla antioksidan özellik taşır.

Çok zengin bir aminoasit ve protein kaynağıdır.

Protein kalitesi yüksektir.

B Kompleks vitaminleri yönünden çok zengindir; bir çay kaşığı kadar polen organik ve doğal bir arı ürünü olarak metabolizmanın tüm B vitaminleri ihtiyacını karşılar.

Günde iki-üç tatlı kaşığı(10–15 gr.)tüketimde ise tüm vitaminlerden yeterli ve yararlı düzeylerde alınmış olur, ancak C vitamini yönünden zayıf içeriklidir.

Tam bir mineral deposudur. İnsana gerekli tüm minerallerden yoğun miktarlarda içerir.

Her gün düzenli 10–15 gr kullanımla bedenimize faydalı ve yeterli olacak, organik-doğal ve zengin bir vitamin ve mineral desteği sağlamış oluruz.