Bölgede arı ölümlerinin azaldığı ve araştırmanın ise devam ettiği bildirildi. Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Kadir Kılıç, uzman ekiplerinin numuneler topladığını olayda sabotaj durumu tepsi dilmesi halinde birlik olarak haklarını yasal yollardan arayacaklarını söyledi.
Arı ölümlerinin tüm detayları ile araştırıldığını ve her türlü ihtimalin değerlendirildiğini belirten Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Kadir Kılıç, “Olaydan yaklaşık 9 bin civarında arılı kovan etkilendi. Olaydan etkilenen 9 bin kovandaki koloniden en az yüzde 20 ile yüzde 90 arasında arı ölümü gerçekleşti” dedi.
Arıların doğal afetlere karşı sigortalı olduğu için bu durumun sigorta kapsamına girmediğini ve olayda arıcıların ciddi zarar gördüğünü kaydeden Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Kadir Kılıç, Bornova Veteriner Araştırma Enstitüsü yetkililerinin arı, bal ve peteklerden gerekli numuneleri aldığını kaydederek “Arı ölümlerinin sebebi belirlenir v bu olayda sabotaj veya benzeri durum tespit edilirse Arıcılar Birliği olarak hukuki süreç başlatacağız. Arıcımız 24 saat içinde bu olay nedeniyle 1 milyon TL zarara uğradı” dedi.
Olay karşı Aydın İl Tarım, Söke ve Kuşadası İlçe Tarım Müdürlüğü, ADÜ Çine M.Y.O Müdürlüğü ve Bornova Veteriner Araştırma Enstitüsü"nün çok duyarlı davrandığını Tarım Bakanlığı nezdinde olayda görev alan herkese müteşekkir olduklarını söyledi.