“Rakip futbolcular sürekli tekme atıyorlar. Ayağıma buz torbası bağlamaktan sıkıldım” diyen Arda"nın tepkisini otoritelere sorduk:

G.SARAY Başkanı Adnan Polat"ın “Ligimizde kasap futbolcular var” açıklaması hafızalardaki tazeliğini korurken, şimdi de Arda gündeme oturdu. 2-1 kaybettikleri Eskişehirspor maçı sonrası, “Sürekli tekme yedim. Kendimi korumak istiyorum. Her maçtan sonra ayaklarıma 10 tane buz bağlıyorum” sözleriyle isyan eden genç kaptana futbol otoritelerden destek geldi.

LİG TV Genel Müdürü Şansal Büyüka ve yazarımız Gökmen Özdemir G.Saray"ın "10 numarası"nın maruz kaldığı teklemeler için şu yorumları yaptılar:

Şansal Büyüka: "Arda kızmakta çok haklı"

TÜRKİYE"DE şu kesin, topa sertlikle rakibe sertliği ayıramıyoruz. Örneğin İngiltere bizden daha sert oynamasına rağmen, rakibe darbe olmuyor. Bu kalıplara özellikle bizim futbol anlayışımızın da uyması gerekiyor. Ancak, bu anlayışı yıldızların korunması gibi bir yere çekersek doğru olmaz. Aslında futbolu ve her futbolcuyu korumalıyız. Bu bakımdan hakemlerimizin topa sertlikle rakibe sertliği çok iyi ayırması gerekiyor. Mesele sertlikten kaçmaksa, evet Arda haklı....

Gökmen Özdemir: "Kaptan dağınık sistem kurbanı"

ARDA"NIN bu kadar çok tekme yemesinin sebebi G.Saray"ın dağınık oyun sistemi. G.Saraylı futbolcular birbirlerine yakın oynasalar, Arda bu kadar topla oynamaz ve tekme yemez. Sadece Arda değil, G.Saray"da bütün futbolcular çok tekme yiyor. Çünkü G.Saray"ın taktiği her futbolcunun ayağına topa alıp, çalım atması üzerine kurulu. Türkiye"de futbol sert oynanıyor, Arda ve benzeri oyuncular tekmelere maruz kalıyor ama teknik direktörü ve takım arkadaşları da Arda"ya bu konuda yardım etmeli.

Çalımbay: Arda İŞİNE BAKSIN!

ESKİŞEHİRSPOR maçı sonrası, rakip futbolcuların sert oyunundan dert yanan Arda"ya cevap gecikmedi. Eskişehir Teknik Direktörü Rıza Çalımbay genç kaptanın açıklamalarını doğru bulmadığını söylerken, “Arda"nın söyledikleri, G.Saray Kaptanı"nın yapmaması gereken açıklamalardı. O kendi oyununa ve takımına baksın. Arda"ya tabii ki markaj olacak. Arda Avrupa"da maç oynadığı zaman oyuncular sert girdiğinde bir şey söyleyebiliyor mu? Hayır” diye konuştu. / vatan