Arda, Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho'yu da Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e benzeterek, "İçinden geleni yapıyor, çok akıllı biri ve başarılı olması için Allah'ın hayır duasını almış. Eski teknik direktörüm Fatih Terim'i bana çok anımsatıyor, o da futbolu bu şekilde yaşıyordu" dedi.

24 yaşındaki futbolcu ayrıca "Manzano'nun geleceğiyle ilgili konuşmak benim işim değil ama şunu söyleyebilirim ki, gördüğüm en iyi teknik direktörlerden biri. Hiç şüphe yok ki, Atletico'nun geleceği için Manzano en iyi opsiyon" diyerek, alınan istikrarsız sonuçlardan geleceği tartışılan Atletico Madrid Teknik Direktörü Gregorio Manzano'ya destek verdi. Manzano'nun kendisinden istediğinin, "rakip sahadayken takımı organize etmek" olduğunu söyleyen Arda, "Herkes, topun olduğu bölgede olmak ister. Topa sahip olmak benim çok hoşuma gidiyor çünkü futbolu sokakta öğrendim ve orada kural tektir: Topa hep sahip olmak" ifadelerini kullandı.

Arda, Real Madrid ile oynayacakları derbi maçıyla ilgili de "Bernabeu'da top ayağımızda olduğunda çok agresif olmalıyız, ayrıca daha iyi savunma yapıp, baskılı oynamalıyız. Gol atamadıkları süre ne kadar uzarsa maç o kadar daha dengeli olacaktır ve sonucu getirmek için bizim de kendimize göre opsiyonlarımız var" yorumunda bulundu.

Öte yandan El Mundo gazetesi, Arda hakkında yaptığı değerlendirmede "Atletico'da, Diego veya Falcao sesleri arasında, 24 yaşındaki bu Türk, kolay ve göz kamaştırıcı futboluyla tüm dünyayı ikna etti" diye yazdı.