Galatasaray'ın sezon başında Liverpool'dan transfer ettiği Harry Kewell, kısa sürede oynadığı futbol ve attığı gollerle Sarı kırmızılı taraftarların sevgilisi haline geldi. Sağ kasığından 2. kez fıtık ameliyatı geçiren Avusturalyalı yıldız, ülkesinin önemli gazetelerinden biri olan Sydney Morning'e konuştu.

Kewell, ilk olarak Türkiye'deki futboldan, hedeflerine ve Arda'ya kadar bir çok konuda açıklamalar yaptı.

"İNGİLİZ FUTBOLU İLE TÜRKİYE FUTBOLU ARASINDA FAZLA FARK YOK"

Uzun yıllar İngiltere'de futbol oynayan Kewell, İngiliz ve Türk futbolunu değerlendirmesi yönündeki bir soruya " Teknik olarak Türk futbolu ile İngiliz futbolu arasında çok fark yok. Çok iyi bir takıma sahibiz, iki futbol arasında en büyük fark olarak defans oyuncularının olduğunu söyleyebilirim. Türkiye'de defans oyuncuları gol atmayı çok seviyorlar, bu yüzden durmadan hücuma çıkıyorlar. İngiltere'de ise defans oyuncuları görevlerini yapmayı seviyorlar" dedi.

"ARDA FANTASTİK BİR OYUNCU"

Galatasaray'daki rolüyle ilgili bir soruyu da cevaplayan Avusturalyalı yıldız " Galatasaray'da hem sağ hem sol kanatta oynuyorum. Takımımızda Arda diye bir genç oyuncu var, fantastik bir oyuncu. Onla değişerek oynuyoruz ve karşı defansın kafasını karıştıyoruz" diyerek Arda Turan'a övgüler yağdırdı.

"İKİNCİLİK BAŞARI SAYILMAZ"

Son olarak Türk futbolunda baskı olup olmadığıyla ilgili bir soruyu cevaplayan 'Oz Büyücüsü' lakaplı yıldız, " Türkiye'de beklentiler herşey demek. İkinci olmamalısınız. Taraftar bunu kabul etmez, başkan bunu kabul etmez, takım arkadaşlarım bunu kabul etmez. Katıldığımız her turnuvada iddialı olmak zorundayız. Her maçı kazanmak zorundayız. Taraftarlar takımlarını çok seviyorlar, bu yüzden yenilmenize izin vermiyorlar" diyerek sözlerini tamamladı.
HaberTürk