Frank Rijkaard, Galatasaray TV'ye önemli açıklamalar yaptı. Hollandalı teknik adam, A.Gücü yenilgisini "bir kaza" diye nitelerken, taraftarı mutlu edecek sonuçlar alacaklarının sözünü verdi. Rakipleri izlemediği, gazeteleri okumadığı için eleştirilen Rijkaard, "Eleştiriler elbette olacaktır. Ben gazeteleri anlamadığım için okumuyorum ama bana bilgileri geliyor. Basın kendi görevini yapıyor" diye konuştu. Rijkaard, Trabzonspor maçı öncesinde sakat oyuncuların iyileştiğini ve Eyüp ile oynanan maçta hazır göründüklerini belirterek bunun kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Geride duruyorum
Yardımcılarına güvendiğini, bu nedenle bazen arka planda kaldığını da itiraf eden Hollandalı çalıştırıcı, "Yıldız oyuncularla nasıl anlaşıyorsunuz. Onlara özgürlük tanınmalı mı?" sorusuna şu cevabı verdi: "Öncelikle şunu söyleyeyim Benim için takım önemlidir. Diğer oyunculara nasıl davranıyorsam ona da öyle davranırım. Takım olarak çalışıyorsanız o takımda yıldız da çıkmaz zaten. Mesela Arda. Sezona iyi başladı, iyi oynuyor. Ama bir yıldız değil. Kendini bir yıldız olarak görmedi, görmüyor. O da takımın bir parçası olduğunun farkında."

Anında konuşmam
Kötü sonuçlardan sonra hemen soyunma odasında konuşmayı doğru bulmadığını belirten Rijkaard, şunları söyledi: "O anda duygular üst düzeydedir. Moraller bozuktur. Söylenecek sözler herkese zarar verebilir. Sakinleşince konuşmak daha doğru gibime geliyor."/sabah