Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yapılan asker eğlencesi sırasında çıkan olayda, bir polis memuru, kavga çıkaran grubu dağıtmak için havaya ateş eden mesai arkadaşının silahından çıkan kaza kurşunuyla vurularak şehit oldu. Olaya müdahale eden 2 polis memuru da darp edilerek yaralandı. Kaza kurşunuyla arkadaşını vuran polis memuru gözaltına alındı. Olay sonrası ilçeye çok sayıda çevik kuvvet polisi gönderildi.

Olay gece 01.00 sıularında, Kestanelik Mahallesi Akyıldız Sokak'ta meydana geldi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekibi, Roman vatandaşların, Neşat Tunguç'a ait asker eğlencesini kontrol etmek ve saat 24.00'ü geçtiği için eğlencenin sonlandırılması uyarısında bulunmak üzere eğlencenin düzenlendiği yere geldi. Eğlenen şahıslardan birinin uyarıda bulunan polis ekibine küfretmesi üzerine polis, şahsı gözaltına almak istedi. Bunun üzerine eğlence yerinde bulunan diğer kişiler de olaya karışınca kavga büyüdü. Kavganın büyümesi üzerine, polis memurlarında M. İ., grubun dağılması amacıyla silahını çekerek havaya 3 el ateş açtı. Daha sonra tekrar yerine koymak isediği sırada silahı kazayla ateş aldı. Polis memuru M. İ.'nin silahından çıkan kaza kurşunu, olay yerindeki Ahmet Sargın (41) isimli bir başka polis memurunun göğsüne isabet etti. Vurularak yaralanan Sargın, hemen Sapanca İlçe Hastanesi'ne kaldırıldı. 13 yıllık polis memuru Sargın, burada yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Mersin nüfusuna kayıtlı Sargın'ın, evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Öte yandan olay sırasında Nahit Kanca (34) ve Murat İpek (33) isimli iki polis memuru da darp sonucu yaralandı. Yaralı polisler de önce Sapanca İlçe Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahale yapıldıktan sonra Toyotasa İlkyardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne sevk edildi.

Olayın ardından Sakarya Valisi Hüseyin Atak ve Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal, Toyotasa İlkyardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne gelerek, yaralı polis memurlarunun durumu hakkında bilgi aldı. Vali ve Emniyet Müdürü, daha sonra şehit polis memurunun bulunduğu Sapanca İlçe Hastanesi'ne geldi.

Vali Hüseyin Atak, hastane çıkışında olayla ilgili açıklama yaptı. Atak, "Eğlence sırasında çıkan kavgaya polis müdahale diyor. Polis memuru arkadaşımız, havaya ateş ediyor, kavgayı önlemek için. O sırada tabancasını beline koyarken, nasıl olduğu bilinmiyor, silah ateş alıyor. Polisin silahından çıkan kurşun, olay yerindeki bir başka polisin göğsüne isabet ediyor ve o arkadaşımız şehit oluyor. Maalesef vurulan polis arkadaşımızı kaybettik. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısı soruşturma yürütüyor. Cenaze İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek. Başımız sağolsun." dedi.

Olay sonrası, kaza kurşunuyla mesai arkadaşının ölümüne sebep olan M. İ. isimli polis memuru gözetim altına alınırken, ilçeye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi.

(Cihan)