İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser başkanlığında gerçekleşen ilk toplantıda Aydın İl Özel İdaresi ile Maliye Bakanlığı arasında uzun tartışmalara neden olan ve mahkemeye taşınan Didin İlçesi"ndeki hazine arazisi konusu ele alındı. İl Özel İdaresi ve Plan Bütçe Komisyonu"nun konuyla ilgili komisyon raporunun oyçokluğu ile kabul edilmesiyle, sorunun çözümüne dair ilk adım atılmış oldu.


Toplantıda hazırlanan İl Özel İdaresi ve Plan Bütçe Komisyonu raporunu okuyan Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Muharrem Uçmaklıoğlu, Didim İlçesi Karakuyu Mevkisindeki maliye arazisine sosyal tesislerin inşa edilmesi ve inşa edilen binaların yüzde 20"sinin kullanım hakkının Maliye Bakanlığı"na verilmesi için bir protokol imzalandığını söyledi. 62 bin 100 metrekarelik alana 300-400 adet apart tesisin yapılmasının planlandığını ancak bütçe imkansızlıklar nedeniyle sadece 48 adet binanın inşa edilebildiğini hatırlatan Uçmaklıoğlu, “Bu binalar Aydın İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri olarak kullanılmaya başladı. Bu tesislerin tam kapasite ile çalışmaması, sosyal tesislerin atıl kalması ve getirebileceği gelirler göz önünde bulundurularak, 20 adet apart ile daha sonraki zamanlarda alanda inşa edilen kafe ve restoranlar 2886 sayılı kanun ile kiraya verildi. Maliye Bakanlığı denetim elemanlarının incelemeleri sonucunda tesisin amacı dışında kullanıldığının ve protokolde yer almasına rağmen bakanlığa hiç bina tahsis edilmediğinin tespit edilmesi nedeniyle, 2003 yılında bu arazinin tahsisi kaldırıldı. Tahsis edilen süre içerisinde alınan kiralar ve fuzuli işgal konumunda olduğumuzdan mahkeme kararı ile İl Özel İdaremiz 550 bin YTL tazminat ödemeye mahkum edildi” dedi.
2004-05 yıllarında Maliye Bakanlığı tarafından bu arazinin “Acil Eylem Çerçevesinde” satışa sunulduğunu açıklayan Muharrem Uçmaklıoğlu, 2004 yılından itibaren söz konusu arazinin yeniden Aydın İl Özel İdaresi"ne tahsisi için çalışmalar başlattıklarını kaydetti. Bunun sağlanması için komisyon üyeleri olarak Ankara"da Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Şirin ile görüşmeler yaptıklarını beyan eden Uçmaklıoğlu, “Kendisine, Maliye Bakanlığınca açılan mevcut davalardan vazgeçmesi ve söz konusu arazinin 49 yıllığına tarafımıza tahsis edilmesi taleplerimizi ilettik. İdaremi personellerinin tesislerden yararlanması ve bütçeye ciddi bir gelir kaynağı oluşturulması için tesislerin resmi olarak kiraya verilebilmesi için uzun bir süre idaremize irtifakının sağlanması; İl Özel İdaremizin hak ve menfaatleri açısından çok önemlidir. Gerekli kararın il genel meclisinde alınmasıyla çalışmalar başlayacak ve ödemekle yükümlüğü olduğumuz 550 bin YTL"lik tazminatın çok düşük bir faiz ve 18 eşit taksitle ödenmesi için Maliye Bakanlığı tarafından destek sağlanacaktır” dedi.
İl Genel Meclisi üyelerinin konuyla ilgili görüşlerini açıklamasının ardından yapılan oylamada; Aydın İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri"nin yeniden açılması için çalışmalar yapılmasına dair komisyon raporu oy çokluğu ile karar verildi. Kararın meclisten çıkmasının ardından konunun Aydın İl Özel İdaresi ve Plan Bütçe Komisyonlarında yeniden ele alılarak bakanlık nezrinde görüşmelere en kısa süre içerisinde başlanılacağı belirtildi