Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Dünya Sağlık Örgütü günde en az 5 kez bol yeşillik, sebze ve meyve yemeyi öneriyor.

Maydanoz, roka, tere, dereotu, fesleğen... Bu sağlıklı yeşilliklerin hepsinin ayrı bir faydası olduğunu zaten biliyorsunuz ancak içlerinden biri yüksek besin değerleriyle yıldız oldu. Yapılan araştırmalar, sebzelerin meyvelere kıyasla çok daha sağlıklı olduğunu kanıtlıyor. Bununla birlikte Amerika’da yapılan araştırmada yeşilliklerin, sebzelerin ve meyvelerin besin değerlerine bakıldı ve en yüksek besin değerine sahip yeşilliğin tere olduğu ortaya çıktı.

Diyetinize tere ekleyerek daha dinç ve sağlıklı bir vücuda kavuşabilirsiniz.

Ancak diyetinize tere eklemenin etkin faydaları sadece bu kadar değil!



TERE OTU VE BESİN DEĞERLERİ

Turpgiller familyasının seçkin bir üyesi olan tere, yüksek oranda A vitamini, C vitamini, Kalsiyum, Demir, K vitamini , B1 Vitamini, B2 Vitamini, Niyasin, Vitamin B6, Folik Asit, Fosfor, Magnezyum ve çinko içeriyor.

Bir demet tere ile sağlıklı bir bedenin kapılarını açtınız bile...

Terenin 100 gramında;

TERENİN FAYDALARI NELERDİR?

Beslenmenize tere ekleyerek, daha sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz.



TERE OTUNUN ZARARI VAR MIDIR?

Tere tüketmek bir çok kişi için oldukça güvenlidir ancak her şeyde olduğu gibi aşırı tüketimde sindirim sistemini ve idrar yolları sorunlarına neden olabilir.

Bununla birlikte, tere tiroidde iyot emilimini azaltan guatrojenler içerir. Bu nedenle hipotiroidiye neden olabilir. Hipotiroidi hastasıysanız tere tüketmemelisiniz. Tere otu hamilelikte kullanılmamalıdır çünkü hormonlara etki edebilir.

Uyarı: Terenin tansiyon düşürücü etkileri olduğu için düşük tansiyon sorunu olanlar tarafından dikkatli bir şekilde kullanılması gerekir. Eğer tansiyonunuz sürekli düşük seyrediyorsa tere otu ile yapılan bitkisel kürleri doktorunuza danışmadan kullanmayın.