Times gazetesi, bu yıl Şubat-Haziran döneminde İngiltere’nin Libya, Bahreyn, Suudi Arabistan gibi ülkelere silah ihracatının 30,5 milyon sterlini bulduğunu kaydetti. Bu rakamın geçen yıl aynı dönemde, 22,2 milyon sterlin olduğu belirtildi.
Bu silahların, suikast silahı olarak da bilinen sniperları, tüfekleri, hafif makineli tüfekleri kapsadığı bildirildi. Haberde, İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın Bahreyn’de şubat ayında rejim karşıtı ayaklanmaların başlamasıyla, "bölgedeki askeri ihracatını gözden geçireceğini" söylediği ve 160 silah ihracatı lisansının iptal edildiğinin duyurulduğu hatırlatıldı. Ancak gazete, İngiltere’nin Ortadoğu’daki 600’den fazla askeri ihracat lisansının halen aktif olduğunu, Bahreyn, Yemen ve Mısır gibi ülkelerle 1,45 milyar sterlin değerinde ihracat anlaşmalarının bulunduğunu iddia etti.
Almanya ve Fransa’nın Mısır’la şubat ayında silah ihracat anlaşmalarını iptal etmesine karşın, İngiltere’nin Mısır’la halen 3,3 milyon sterlinlik silah ihracat anlaşmasının yürürlükte olduğu kaydedildi. Times İngiltere’nin ayrıca Libya’ya şubat ayında 60 bin sterlinlik silah ihraç ettiğini bildirdi.