MYK devam ederken bir açıklama yapan Parti Sözcüsü Haluk Koç, Arap baharının artık sınırımızda PKK baharına dönüştüğünü söyledi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na sert eleştiriler yönelten Koç, Davutoğlu'nun çözümü hala Erbil'de arama gafleti içinde olduğunu ifade etti. Davutoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na yönelik "Ahlaki formasyon eksikliği" eleştirisine tepki gösteren Koç, yabancı bir atasözünden aktararak "Ne kadar boş ve hükümsüz olduğunuzu anlayabilecek kadar akıllı olmalısınız." dedi.

Türkiye'nin rüşvet, pazarlık, cetvel, pergel ile kurulmaş bir devlet olmadığına dikkat çeken Koç, bedel ödenerek kurulduğunu ifade etti. Birliğimizi ayrıştıracak, gevşetecek her adıma karşı olduklarını vurgulayan Koç, AK Parti hükümetinin sona erdirilmesi için örgütlerin faaliyete geçeceğini kaydetti.

Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunduklarını dile getiren Koç, CHP'nin her türlü kirli savaşa karşı olduğunu, barıştan yana olduklarını vurguladı. Koç, "MYK'da Kılıçdaroğlu üyelerin görev bölümleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Arkadaşlarımızın görüşlerini aldı. Alanda ve sahada çalışmalarımıza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"YAŞANANLAR BİR SARAY KAVGASI"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Basın Başdanışmanı'nın medyaya yansıyan açıklamalarını da değerlendiren Koç, yaşanılanların aslında bir saray kavgası olduğunu savundu. Gül'ün serzenişinin haklı olduğunu belirten Koç, otoriter bir tek adam yönetimini değil, sivil, faşizan yönetim değil, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti istediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şuan topa girmediğini, danışmanı ile partisine mesaj vermeye çalıştığını anlatan Koç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in açıklamalarını hatırlatarak partisinin bu mesajı anlamadığını kaydetti.

"YAŞ TOPLANTISINDA YARGISIZ İNFAZ YAPILMASIN"

Yarın YAŞ toplantısı yapılacağını hatırlatan Koç, tutuklu olan 68 komutanın terfisinin görüşüleceğini ve büyük ihtimalle yargısız infaza kurban gideceklerini ileri sürdü. Yargısız infaz yapılmaması için CHP olarak herkesi uyarıp sorumlu olmaya çağıran Koç, bunu yakinen takip edeceklerini belirtti.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Koç, Hatay'daki polislerin sıraya dizilip teşhis edilmesi olayının sorulması üzerine İngiltere örneğini verdi. İyi polis kötü polis rolü oynandığını ve bunun kabul edilemeyeceğini dile getiren Koç, bir parti devletinin göstergesi, utanç göstergesi olduğunu söyledi. "Artık istifa mı eder, ihraç mı eder; bunlar hiç önemli değil." diyen Koç, milletin vicdanında olayın "Bu baskıcı yönetime biz ne kadar daha dayanacağız." şeklinde yansıdığını ve bütün manzaranın bu olduğunu ifade etti.

"VATANDAŞLARIMIZI SAĞ DUYUYA DAVET EDİYORUM"

Tutuklu vekillerin tahliye edilmemesine ilişkin bir soruya ise Koç, "Başbakan tutuklu vekilleri siyasi rehin olarak tutmaya devam ediyor." karşılığını verdi. Malatya'daki olaya ilişkin soruya da Koç, "Etnik ve inanç kimlikleri üzerinden sorun yaratmaya, kurgu yaratmaya çalışıldığını biliyoruz. Sivas'ta yaşandı. Geçmişte acı sahneler yaşandı. Hepimiz sağ duyulu davranacağız ancak provakasyona sebep olanlarda mutlaka adliye önünde takibi yapılması gerekiyor. Tüm yurttaşlarımızı sağduyuya davet ediyorum. Tarih bize onu gösteriyor." şeklinde konuştu.