Hırsızlık olaylarına karıştıklarını itiraf eden S.B. (20) ile C.Ç. (28) gündüz pazarlarda civciv sattıkları, gece ise hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı.

Hırsızlıktan sabıkalı S.B., C.Ç ve ismi belirlenemeyen bir kişi yaklaşık bir ay önce Balıkesir’den Aydın’a gelerek Osman Yozgatlı Mahallesi’nde bir ev kiraladı. Kendilerini pazarlarda civciv satarak geçimini sürdüren kişiler olarak tanıtan hırsızlar, bir ay içersinde 6 ev ve bir otomobilin soyulması olayına karıştı. Hırsızlık olayları ile ilgili olarak çalışma yapan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri olayların meydana geldiği bölgelerdeki kamera kayıtlarını inceleyerek bir hırsızın eşkalini belirledi. Eşkali belirlenen hırsızın kimliğini belirlemeye çalışan ekipler, önceki gün Efeler Mahallesi Yeşilyurt Sitesi’nde iki ayrı eve girip hırsızlık yaptıktan balkon altına saklanmaya çalışan S.B'yi yakaladı. Emniyette sorgulanan S.B , yalnız olmadığını kendisine yardım eden arkadaşı C.Ç'nin kaçmayı başardığını itiraf etti. 13 Temmuz günü Mimar Sinan Mahallesi’nde bir ev ve bir otomobil ile 23 Temmuz günü Cumhuriyet Mahallesi’nde 3 ayrı evin soyulma olayındaki güvenlik kameralarında tespit edilen kişinin de C.Ç. olduğu tespit edildi.

POLİSİN DİKKATİ SAYESİNDE GÖZALTINA ALINDI

S.B.'nin olay yerinde yakalanmasının ardından verdiği bilgileri değerlendiren polis ekipleri, Osman Yozgatlı’daki adrese baskın yaptı. Evde kimseyi bulamayan polis ekipleri, bir ruhsatsız tabanca ile çalıntı olduğu değerlendirilen çok sayıda ziynet eşyası ve yine İzmir’den çalındığı belirlenen nüfus cüzdanları buldu. S.B., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.S.B.'nin suç ortağı C.Ç., kendisinin arandığından habersiz olarak arkadaşını görmek için Asayiş Şube Müdürlüğü’ne geldi. Üzerinde kamera kayıtlarında açıkça görülen tişörtü ile emniyete gelen C.Ç., Hırsızlık Büro Amirliği’nde ki görevli polislerin dikkati sayesinde gözaltına alındı. Güvenlik kamerası görüntüleri kendisine izletilen C.Ç., bir süre önce cezaevinden çıktığını ve Aydın’da 7 ayrı hırsızlık olayına karıştığını itiraf etti.

AYAKKABIDAN TESPİT ETMESİNLER DİYE ÇÖPE ATMIŞ

Hırsızlık yaparken giydiği tişörtle gözaltına alınan C.Ç.'ye sorgusunda güvenlik kamerasında açıkça belli olan spor ayakkabılarının nerede olduğu sorulması üzerine C.Ç, “Ayakkabı izinden yakalanmak çok kolay oluyor. O yüzden olaydan sonra ayakkabıları çöpe attım” dediği öğrenildi. Arkadaşını ziyarete geldiğinde arandığından haberi olmayan C.Ç'nin, “Ziyarete geldim, 7 dosya ile gidiyorum” diyerek espri yapmayı ihmal etmediği ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen C.Ç.’de tutuklandı.(Cem ULUCAN)

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png