Amaçlarının mevcut gerginliği gidermek olduğunu söyleyen Azeri Türk Kadınlar Birliği Başkanı Rüstemhanlı, "Aramıza kara kedi giremez" dedi.

MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal ile Azeri Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Ermenistan"la sınır kapılarının açılması konusuyla gerginleşen Türkiye - Azerbaycan ilişkilerini normale dönüştürmek için Bakü"den Ankara"ya milletvekili heyetiyle çıkarma yapacak.

15-18 Nisan tarihleri arasında, Azerbaycan"ın Avrupa Parlamentosu Grup Başkan Yardımcısı Gültekin Hacıyeva ile Azerbaycan milletvekilleri Ganira Paşayeva, Aynur Kuliyeva, Lale Abbasova, Melahat Hasanova ve Güler Ahmedova"yla gerçekleştirecek gezi kapsamında Meclis"te görüşmeler yapılacak, seminerler verilecek. Yazılı ve görsel basında yapılacak tartışmalarla da, Ankara - Bakü gerginliğine neden olan konulara açıklık kazandırılacak.

Biz kardeşiz

Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerini daha da kuvvetlendirmeyi amaçladıklarını belirten Azeri Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, "Biz bin yılların kardeşiyiz. Aramıza kimse nifak sokamaz. Azerbaycan-Türkiye kardeşliğini zedelemeye kimsenin gücü yetmez. Türkseverler imkan vermeyecekler ki, bu iki kardeş ülke arasına kara kedi girsin" dedi. Türkiye ile Ermenistan arasında Azerbaycan"ı yok sayarak, işgal altındaki Dağlık Karabağ"ı görmezden gelerek bir anlaşma yapılmasının mümkün olmadığını belirten Rüstemhanlı şöyle konuştu:

İşgalci orada

"Karabağ"da topraklarımız işgal altındadır. Hocalı"daki vahşeti unutmayın. Daha birkaç yıl önce dünyanın gözü önünde sırf Türk oldukları için insanlar katledilmişdir. Sözde değil gerçek soykırım yapılmıştır. 2 milyon insan yerinden yurdundan olmuş, perişan haldedir. Bu vahşeti yaratan işgalci ve soykırımcı Ermenistan"a, "İşgal ettiğin topraklardan çık" demiyorlar da, Türkiye"ye "kapıları açın" diyorlar. Bu hem Türkiye Türklerini, hem Azerbaycan Türkleri"ni derinden yaralar. O kapıyı açanlar da tarihi vebal altında kalır. Gelip işte bunu anlatacağız. Dileğimiz o ki, Ermenistan üzerine düşeni yapsın, bölge yeni gerginliklerle daha da huzursuz olmasın."

Hürriyet