El Pais Gazetesi'nde yer alan yorumda, F.Bahçe Teknik Direktörü için 'Türkiye macerasında sona yaklaştı' yorumu yapıldı. Marca, 'Osmanlılar UEFA Kupası'na katılabilmek için Kiev'de kazanmak zorundalar' başlığını attı. Portekiz basını Porto'nun Kazım'ın attığı golle soğuk terler döktüğünü ama sonuçta kazanan taraf olduğunu yazdı. Gazetelerde sarı-lacivertliler için için 'F.Bahçe tamamiyle delirmiş, imkansız oyun sergiledi' yorumu yapıldı.

İspanyol basını, F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde sahasında porto'ya yenilmesine geniş yer ayırırken teknik direktör Aragones ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya atıldı. El Pais gazetesi Aragones'in “Türkiye Macerası”nın sona yaklaştığını iddia etti. Marca gazetesi ise “Luis ve Güiza'nın Avrupa rüyasında nokta ve son” başlığını attı. Gazete, Fenerbahçe'nin beklenenden uzak bir futbol oynadığını belirterek, “UEFA Kupası'na katılabilmek için Osmanlılar Kiev'de kazanmak zorundalar” denildi. Güiza'nın şansız bir gece geçirdiği, sarı lacivertlilerin, sinir, kötü oyun ve defans hataları ile maçı kaybettiği savunuldu. AS gazetesi de, “Luis hala UEFA'ya gitme ümidini taşıyor” ifadesini başlığında kullanarak, Porto'nun erken goller bulup, maçın kararını verdiğini yazdı.

HÜZÜNLÜ BİR TESİLLİ

İspanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden El Mundo da F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde elenmesiyle ilgili olarak, “Luis, hedefini gerçekleştiremedi” yorumunda bulundu. Gazete, “Luis veda ediyor” başlığı altında, “Luis'in F.Bahçesi sanki başını doğrultmuş gibiydi ama düşerek büyük bir gürültü kopardı” şeklinde yazdı. F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki geçen sezon elde ettiği başarıyla bu sezonki durumunu karşılaştıran El Mundo, “Geçen sezon Sevilla'yı eleyerek ilk 16'ya kalan ve sadece Chelsea tarafından kanatları kırılan F.Bahçe'nin bu sezonki serüveni kısa sürdü” ifadelerini kullandı. F.Bahçe'nin son umudunun Kiev'de kazanarak UEFA'ya kalmak olduğu hatırlatılırken, bunun ancak “geçmiş destanlardan sonra hüzünlü bir teselli” olacağı belirtildi.


DELİRMİŞ FENERBAHÇE

Portekiz spor gazetelerinden Abola, “Lisandro, İstanbul'da tur atlamaya değer”, Record, “Ejderhalar ilk 16'ya kalmayı garantiliyorlar”, Diario de Noticias, “Lisandro ve Hulk, F.Bahçe defansını yıkıyor”, Publica, “Lisandro, yarım saatten az bir sürede Porto'yu bir üst tura yerleştiriyor” başlıklarını attı. Abola, “Lisandro İstanbul'da kaliteyi yükselti” başlığıyla verdiği haberde, Porto'nun Kazım'ın attığı golle soğuk terler döktüğünü, ama sonuçta kazanan taraf olmayı başardığını yazdı. Ojogo gazetesi, “Tamamiyle delirmiş, imkansız bir oyun sergileyen F.Bahçe'yi, Ferreira'nın ışıltılı futbolu durdurdu” görüşlerine yer verdi. “Lisandro Porto'ya çeyrek final yolunu açtı” başlığını atan Jornal de Noticias, “Porto asla yenilmediği Türkiye'de bir zafere daha imza attı” ifadelerini kullandı.


BÖYLE OLACAĞI BELLİYDE

UEFA ise “F.Bahçe elenirken, Porto yoluna devam etti” başlıklı haberle duyurdu. UEFA'nın internet sitesinde yer alan haberde, daha ilk yarıda Lisandro'dan gelen 2 golle, maçın kaderinin belirlendiği belirtilerek, “Porto yoluna devam ederken, F.Bahçe'nin umutlarının tükeneceği belliydi” denildi. Dinamo Kiev'in Arsenal'e yenilmesinin, Porto'nun grupta ilerlemesine katkıda bulunduğu kaydedilen haberde, Ukrayna ekibini deplasmanda yenerlerse, sarı-lacivertlilerin, finali stadı Şükrü Saracoğlu'nda oynanacak UEFA'da yoluna devam edeceği hatırlatıldı. FIFA internet sitesinde yer alan, F.Bahçe-Porto maçı, “Gecenin golü” alt başlığı altında verildi.