Taraf gazetesinin haberine göre Yazıcıoğlu havadayken kaza anına kadar 139 defa arandığı belirtildi.

HABERDE OLMAYAN TEK UNSUR AKIL

Bu haber üzerine Yazı İşleri programında Mirgün Cabas açıklama yaptı. "O gün haber koordinatörü olarak görev yaptığım için uzun süre Muhsin Yazıcıoğlu'nu aradım. Belki 1 belki 2 saat telefonun başında ulaşmaya çalıştım çünkü ulaşsaydım haber kaynağı ile konuşacaktım ancak bizim aramalarımız İHA'dan gelen kaza haberi sonrasında oldu" dedi.

'O kadar aradığımı bilmiyordum' diyen Cabas, canlı yayınlanan programda, "Gazetedeki haberde haberi kaçta yayınladığımıza dair bilgi yok, haberde olmayan unsur akıl" şeklinde konuştu.

NİYE BİZİ ARAMADINIZ?

Mirgün Cabas ve Ruşen Çakır programda, haberin içinde NTV yetkililerindan alındığı belirtilen kısmı için 'Böyle bir açıklama yok' derken Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Çongar ise NTV'den üstdüzey bir yetkili ile görüşme yaptıklarını belirtti.


Yazı İşleri programı sunucularından Gazeteci Ruşen Çakır'ın da eleştirdiği Taraf haberini gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Yasemin Çongar ile canlı yayındaki konuşmasında haberi tartıştı.

Ruşen Çakır, telefon bağlantısı ile yayına katılan Çongar'a NTV'nin üstdüzey yetkililerini aradıklarını söylemesi üzerine "Biz İstanbul'dayız birbirimizi tanıyoruz bizi neden aramadınız sormadınız?" diyerek eleştirdi.

Çongar konuşmasında "Haberdeki 139 aramanın kaza öncesi olduğu"nu vurguladı.

Cabas ve Çakır olayın gerçekleştiği günlerde NTV'de sürdürdükleri görevlerinden dolayı böyle bir 'iddia' içinde isimlerinin ve NTV'nin isminin geçmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirdiler./yeni şafak