6 yıl önce seyir halindeyken aracının içine giren baykuş nedeniyle kaza yaptı, felç oldu. Araç içine giren baykuş ise olaydan 1 hafta sonra aracın koltuk altında canlı olarak bulundu ve salıverildi.

Saruhanlı'nın Kurtuluş Mahallesinde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Hüseyin Usman'ın (32) hayatı, 6 yıl önce başına gelen akıl almaz bir olayla sarsıldı. Çalıştığı fabrikada mesaisini tamamlayarak, kendisine ait otomobiliyle evine gitmek üzere yola çıkan Usman, aracının açık olan camından içeri giren bir baykuş nedeniyle dikkati dağıldı ve direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza geçirdi.

Kazada omuriliğinin zedelendiği ve akciğerinde kanama oluştuğu belirlenen Usman, önce Manisa Devlet Hastanesine, oradan da İzmir'de Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Usman, hayati tehlikeyi atlatarak yaşama dönse de omuriliğindeki zedelenme nedeniyle yürüme yetisini kaybetti. Kazanın ardından hastanelerde ve evinde 3 yıl boyunca yatağa bağlı bir yaşam süren Usman, son 3 yıldır da tekerlekli sandalyeyle yaşamını devam ettiriyor.

Her şeye rağmen, içinde bir gün yeniden yürüyebileceği umudunu hep taşıyan Usman, yaşadığı olayın kendisine, insanın başına hiç beklemediği bir zamanda, beklenmedik şeylerin gelebileceğini öğrettiğini ifade ederek, “Bir baykuş bile insanın başına neler getirebilirmiş bunu gördüm. Bu nedenle her insan bir engelli adayı olduğunu unutmamalı” dedi.

HİLMİ ÖZKÖK'ÜN REFERANSIYLA GATA'DA TEDAVİ GÖRDÜ

Usman, ne olursa olsun bir gün tümüyle iyileşme, yeniden yürüyebilme ümidini hep taşıdığını dile getirerek, bunda Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) gördüğü tedavinin de etkili olduğunu ifade etti.

İzmir'deki tedavi sürecinde doktorlarının, “Türkiye'de en iyi fizik tedavi uygulamasının GATA'da yapıldığını” söylemesi üzerine, burada tedavi olmak istediğini belirten Usman, şöyle konuştu:
“Turgutlu'daki ağabeyim Ali Usman, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün bir çocukluk arkadaşıyla iletişim kurup, benim durumumu bildirmiş. Konu Hilmi Özkök'e iletilmiş. Bu sayede Sayın Özkök'ün referansıyla GATA'ya alındım ve burada 1.5 yıl tedavi gördüm. Hatta o dönemde Hilmi Özkök ve o dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, beni birkaç defa ziyarete bile geldiler.
3 yıl boyunca hastanelerde ve evde yatağa bağlı bir hayat yaşadım. 2007 yılında eşim Hülya ve arkadaşlarımın desteğiyle tekerlekli sandalyeye binerek sokağa çıkabildim. O dönemlerde bacaklarımı bile hissetmiyordum. Şimdi artık yavaş yavaş hissediyor, yürüyebileceğime inanıyorum. Evimin kapısından sokağa yürüyerek çıkmanın hayalini kuruyorum. Bu konuda eşim de bana çok destek oluyor.”

BAYKUŞ, 1 HAFTA SONRA ARAÇTAN ÇIKARILARAK SALIVERİLDİ

Usman, kaza yapmasına ve felç olmasına neden olan baykuşun ise kazadan bir hafta sonra araçta sıkışmış halde canlı olarak bulunduğunu söyledi.
Kazadan 1 hafta sonra ağabeyi Ali Usman'ın otomobili bir hurdacıya sattığını belirten Usman, “Hurdacıda çalışan çıraklardan biri o aracın içini temizlerken, koltuğun altında benim kaza yapmama neden olan baykuşu bulmuş. Baykuş canlıymış, sadece sıkıştığı için dışarı çıkamamış. Kuşu sıkıştığı yerden kurtarıp salıvermişler” dedi. - Hürriyet