Antalya'nın Alanya ilçesinde 7 ay önce bir oto galerisinden satın aldığı 34 GN 9261 plakalı aracın Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği'ne gittiğinde çalıntı olduğunu öğrendiğini belirten Topaca, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde yapılan teknik araştırma sonucu aracın sadece 'motorunun' kendisine ait olduğunu öğrenince çok şaşırdığını kaydetti.

Topaca, aracını trafiğe tescil ettirme ve edilmemesi halinde parasını geri almak için yardım için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak yardım istediğini söyledi. Aracı, Alanya'da oto galericiliği yapan A..... Oto galeri sahibi Yakup A.'nın oğlu Orhan A.'dan aldığını belirten Topaca, aracın satış işlemlerini de Alanya 5. Noter'de yaptıklarını söyledi. 15 Haziran 2011 tarihinde 26 bin 150 liraya satın aldığı aracın Manavgat Emniyet Müdürlüğü tarafından çalıntı çıkması sonrası araştırılması için İstanbul'a gönderildiğini anlatan Topaca, ayrıca araca bin 500 lira yedieminde tutulması parası verdiğini kaydetti.

Topaca, sözlerini şöyle sürdürdü: "26 bin 150 liraya satın aldığım otomobil çalıntı çıktı. Aracın çalıntı olduğunu Manavgat Emniyet Müdürlüğü tespit etti. Galeri sahibi aracın ve bütün resmi evraklarının sağlam olduğunu söylemişti. Araç çalıntı olduğu için ruhsat alamıyor, trafik tescili yaptıramıyoruz. Galeri sahibi ben seninle uğraşamam diyerek paramı geri iade etmiyor. Aracı satışında her konuda kefilim demişti. Ortada kaldım. Çok bunaldım. Yardım için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e bir hafta önce mektup yazdım. 10 yıllık emeğim heba oldu. Yetkililerin bana yardımcı olmasını istiyorum. 7 ay önce aldığım araçtan elimize sadece motoru kaldı. Çalıntı olan araç 3 ayrı kişiye ait."