Aktif Grup şirketi olan “HİZMET 7X24” tarafından yapılan yazılı açıklamada, araç muayene istasyonlarının özelleştirilmesinin ardından daha kapsamlı hale getirildiği ve beklemelerle birlikte bütün bir güne yayılan muayene işlemlerinin, özellikle çalışan araç sahipleri için zaman kaybına neden olduğu belirtildi.

İşlemler nedeniyle yaşanan iş gücü kayıplarının Araç Muayene 7X24 hizmetiyle önlendiği dile getirilen açıklamada, “Araç Muayene 7X24 hizmeti kapsamında aracınız istediğiniz adresten alınıyor, muayenesi yaptırılıyor ve yine istediğiniz adrese teslim ediliyor. Yasal prosedürlere uygun olarak gerçekleştirilen muayene işleminin tüm aşamaları belgeleniyor” denildi.

Şirket, evden eve hizmet için 90 TL ücret talep ediyor.

Araçta bulunması zorunlu olan çekme halatı, takoz, yangın söndürücü ve ilk yardım seti gibi ekipmanların temini konusundaki taleplerin de yine Araç Muayene 7X24 çalışanları tarafından yerine getirildiği kaydedilen açıklamada, hizmetten yararlanmak isteyenlerin 444 7 724 numaralı telefondan başvuruda bulunabileceği bildirildi.


Hürriyet