Çukurova Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (YODER) Başkanı Mehmet Simge Baş, araç sahiplerini yaz bakımı konusunda uyardı. Baş, "Tatil keyfinizin yarıda kalmaması için aracınızın yaz bakımını ihmal etmeyin." dedi.

Okulların tatile girmesinin ardından heyecanla beklenen Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nın da bu hafta sonu yapılacağını hatırlatan YODER Başkanı Baş, ailelerin, öğrencilerin koca bir kışın yorgunluğunu, sınav stresini atmak için tatile başlayacağını hatırlattı. Uzun yaz tatillerindeki yolculuklarda genellikle karayolunun tercih edildiğini hatırlatan Baş, bu yolculukların güvenli olması için yola çıkmadan araç bakımı yapılması gerektiğine dikkat çekti. Bir kaç küçük bakımla güvenli, keyifli ve mutlu bir tatilin yaşanabileceğini belirten Baş, "Tatil yapmak herkesin hakkı.

Ancak, tatil yolculuğunuzda karayolunu tercih ediyorsanız, özellikle kendi aracınızla yola çıkacaksanız, aracınızın bakımı mutlaka yaptırın. Tatil keyfinizin yarıda kalmaması için bakımı ihmal etmeyin. Tatil heyecanınıza arıza molası vermek zorunda kalmayın" dedi.

ARAÇ BAKIMI YAPTIRACAKLARA ÖNERİLER

Mehmet Simge Baş, yaz bakımıyla ilgili şu önerilerde bulundu: "Aracınızın motor yağı, fren hidroliği, soğutma suyu gibi sıvılarını kontrol edin. Tatile çıkarken bavullarınız nedeniyle aracınızın toplam ağırlığı daha da artacaktır. Uzun yolda şehir içine göre süratiniz de artacağından lastiklerin havalarını yük durumuna göre önerilen düzeye getirin. Fren hidroliği hayati önem taşımaktadır. Lastiklerin basıncı nasıl yüke göre düzenlenecekse, aynı durum fren sistemi için de geçerlidir.

Daha fazla yükün fren sisteminde de etkili olabileceğini göz önünde bulundurmak gerekir. Kampanalı sistemlerde balataların kontrol edilmesi de büyük önem taşır. Yaz demek toz demektir. Hava filtreleri tozlu yolda çabuk kirlendiğinden tatil yolculuğu öncesi hava filtrelerini kontrol edip, gerekiyorsa değiştirin. Kirli filtre hem motor performansını düşürür, hem de yakıt tüketimini artırır. "