Putin, kendisine ait Rus Vaz otomobil firmasının Niva tipi son model cipi kullanarak geldiği sarayda, gazetecilerin görüntü almasına izin verdi.

Putin, bir gazetecinin "Niva'nın bu modelini beğeniyor musunuz" sorusuna, "Elbette beğeniyorum. Buyrun, kullanabilirsiniz" yanıtını verdi.

Kadın gazetecinin, sadece otomatik vitesli araba kullanabileceğini belirtmesi üzerine Putin, bu arabanın kendisi için özel yapılmadığını, isteyen herkesin satın alabileceğini söyledi.

A.A kameramanı Abbasov'un bu arabanın Türkiye'de satılıp satılmadığını sorması üzerine Putin, "Bu araba birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de oldukça fazla satılmakta. Vaz otomobilinin ürettiği bu araba yurt dışında en fazla satılan model. Sürüşü oldukça yumuşak" dedi.

Putin, bu aracın fiyatının normallerinden daha pahalı olduğunu, ancak bu arabayla rahatlıkla balık avlamaya gidilebileceğini söyledi.

Abbasov'un Türk gazeteciler adına arabayı kullanıp kullanamayacağı sorusu üzerine Putin, kullanması için arabanın anahtarını A.A kameramanına verdi.
A.A kameramanı Fuad Abbasov, Putin'in arabasıyla sarayın bahçesinde küçük bir deneme sürüşü yaptı.

Fuad Abbasov, arabanın sürüşünün son derece rahat olduğunu belirtti ve Putin'in arabasını kullanmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Putin'in bu aracı, Rusya'da yaklaşık 15 bin dolara satılıyor.