İşte bunlardan biri de General Motors'un arabaların kendi kendilerine park etme fikri.

Popular Science dergisinde yer alan habere göre, General Motors firması kendi kendine park eden araçları yeni bir seviyeye getirmek istiyor. Bu sistemde, aracınız sizi indirdikten sonra boş olan park yerlerini kendisi araştıracak ve park edecek. Böylece sizin kullandığınızdan daha az yakıt tüketimi olacak.

Bugüne kadar sürücünün gideceği yönü önceden tahmin ederek, konvoy halinde seyahat ederek ve trafik sıkışıklığı durumunda yeni bir güzergah belirleyerek yakıt tüketimini azaltan akıllı otomobiller vardı. Hatta, yeni piyasaya çıkacak olan daha akıllı otomobiller ayrıca çarpışmaları ve trafik sıkışıklığını önlemek için birbirleriyle iletişim kuracaklar.

Kendi kendine park eden çeşitli araba konseptleri gördük, fakat burada sürücüler araçtan inmiyordu ve gerektiğinde arabanın kontrolünü alıyorlardı. Ancak, General Motors EN-V konseptinde araba sürücüsünü araçtan indiriyor ve mevcut olan en yakın boş alana (gerektiğinde birkaç sokak ya da kilometre ileriye) arabayı park ediyor. Sürücü işini bitirdikten sonra arabasını bulmak için arabasını akıllı telefon uygulamasıyla çağırabiliyor. KITT tarzı bir sistem sayesinde otomobil görünür olacak. General Motors'un Elektrik ve Kontrol Entegrasyon Laboratuarı'nın bu teknolojinin gerçekleşmesi için çalışıyor.