Kadıköy’de otomobille seyir halinde iken ayaklarının üzerinde yılan gören Yüksel Aktaş, korku ve paniğe kapıldı. Otomobilini durdurarak inen Yüksel Aktaş durumu itfaiye ve polise bildirdi. İtfaiye ekipleri, gaz ve fren pedalı arasında sıkışan yaklaşık 1 metrelik yılanı kıskaç ile çıkardı.

İddiaya göre, olay saat 23.00 sıralarında Kozyatağı, Şemsettin Günaltay Cadde’sinde meydana geldi. Bir hafta önce park ettiği 34 EOD 27 plakalı otomobilinin motor kısmından yılan girdiği gören Yüksel Aktaş çıkmış olduğunu düşünerek hareket etti. Otomobiliyle seyir halinde iken ayaklarının üstünde yılanı gören Yüksel Aktaş, paniğe kapıldı. Otomobilini durdurarak inen Yüksel Aktaş durumu itfaiye ve polise bildirdi.

Cadde üzerinde paniğe sebep olan yılan, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 30 dakika süren çalışmanın ardından gizlendiği gaz ve fren pedallarının arasından kıskaç ile çıkarıldı. İtfaiye ekipleri yılanı ceset torbasına koyarak ormanlık alana bıraktı. Vatandaşlar tarafından sakinleştirilen Yüksel Aktaş, "Maltepe’deki evimin bahçesinde otomobili park etmiştim. Bir yılanın motor kısmına girdiği gördüm. Bir hafta içinde yılanın çıktığını zannettim. Seyir halinde iken bir anda paniğe kapıldım. Otomobili durdurup kaçtım" dedi.