CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “YGS’de şifre” iddialarına ilişkin ÖSYM Başkanı’nı eleştirerek,”Ar damarı çatlamış bir adam istifa eder mi? Hala oturuyorsun o koltukta, 1milyon 700 bin çocuğun günahını taşıyorsun omuzlarında” dedi. Kılıçdaroğlu, CHP Balıkesir İl Başkanlığınca Kuvayi Milliye Meydanı’nda düzenlenen mitingde, “YGS’de şifre” iddialarına dikkati çekerek şu görüşleri ortaya koydu:
“ Bu ailelerin geleceğiyle, umutlarıyla, çocuklarıyla oynayan kişi, o koltuğunda oturabilir mi? O koltukta oturmalı mı? İstifa etmesi lazım değil mi? Peki istifa eder mi? Siz de biliyorsunuz yanıtını, ben de biliyorum. Niye istifa etmez? Ar damarı çatlamış bir adam istifa eder mi? Hala oturuyorsun o koltukta, 1milyon 700 bin çocuğun günahını taşıyorsun omuzlarında. Peki bir bürokrat niye istifa etmez? Çünkü arkasında siyasi güç var, çünkü arkasında birileri onu destekliyor, birileri sırtını sıvazlıyor.
Eğer onun ar damarı çatlamışsa ona destek verenlerin de ar damarı çatlamış demektir. Onun için diyorum, halkın iktidarında ilk dört ayda siyasi ahlak yasası çıkaracağız. Bu memlekette artık siyasette de ahlak olmalı. Ahlaksızların, yolsuzluk yapanların, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerin hesabını soracağız.”
 
‘Angus’ kim biliyorsunuz?
Balıkesir’deki konuşmasında askerliği 15 aydan 9 aya, sonra 6 aya indireceklerini söyleyen ve sloganlarla konuşması zaman zaman kesilen Kılıçdaroğlu, konuşmasının son bölümünde ise şunları söyledi:
“Esnaf kardeşlerim, sabahtan akşama kadar çalışırlar, Onlara ‘Sen misin işine devam eden’ diyorlar. Emekli maaşından prim kesilir. Dünyanın hangi ülkesinde çalışan adam cezalandırılır? Türkiye de ve Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarın da cezalandırılır. Zam zam zam eşittir, Recep Tayyip Erdoğan. Benzine zam var ama çiftçinin ürününe zam yok. Gümrüğe, faize, ete zam. Balıkesirli kardeşlerime söylüyorum. 12 Haziran’da sandığa gitiğinizde elinizi vicdanınıza koyun ve hangi iktidar zamanında kurbanlık ithal hayvan ülkeye getirildi. Angusu biliyorsunuz siz, kim olduğunu da biliyorsunuz siz. İthal koyun getirilerek üretici, çiftçi öldürülür. Bir dönem Ortadoğu’yu besleyen Türkiye, nasıl oluyor da ithal koyun getiriyor? Demek ki bir dert var, halk perişan. O zaman yapmamız gereken. Sandığa gittiğimizde hesabını sormak ve hakkımızı aramak.
 
AA