Çoğunluğu Suite olmak üzere 868 odası bulunan Aqua Fantasy Hotel, birisi Aquaparklı olmak üzere 2 kapalı havuzu, çok sayıda açık yüzme havuzları, 1000'er kişilik iki ayrı ana restoranı, 5 A La Carte Restoranı ve tam kapasite ile çalışan SPA bölümü ile turizm sektörünün en önemli tesislerinden birisini oluşturuyor.
Yatak kapasitesi ile Kuşadası ve Ege Bölgesi Turizmine canlılık getiren Aqua Fantasy Hotel, otele gelen turist sayısındaki artışın uçaklara yansıması nedeniyle Adnan Menderes Havaalanı'na da hareket getiriyor. Geçtiğimiz yıllarda Hollanda ve İngiliz grupların ağırlıklı olarak konakladığı Aqua Fantasy Hotel, bu yıl yaptığı anlaşmalarla, Hollanda ve İngiliz grupların yanı sıra, İsveç ve Norveçli turist gruplarını da ağırlayacak. Ana grupların geliş tarihine kadar, Alman, İran ve Fransız Kültür grupları da, Aqua Fantasy Hotel'de konaklayacak. Aqua Fantasy Hotel, yurt içinden gelecek tatilciler için de önemli oranda oda ayırdı
Nisan ayı içinde Avrupalıların Paskalya bayramıyla birlikte doluluk oranı artacak olan Aqua Fantasy Hotel, Nisan ayı sonundan itibaren yüzde 95 doluluk oranına ulaşacak. Aqua Fantasy Hotel'de konaklayanların ücretsiz yararlandığı Türkiye'nin bir numaralı su parkı da, Nisan ayı sonunda hizmete girecek. Turizmdeki hareketlenme nedeniyle açılış tarihini erkene aldıklarını belirten Kuşadası Aqua Fantasy Genel Koordinatörü Aşkın Altıparmak, “Kış sezonunu personelimiz için düzenlediğimiz eğitim faaliyetleri ile geçirdik. Hazırlıklarımızı tamamladık, eksikliklerimizi giderdik. Ege bölgesinde bu sezonun çok daha hareketli geçeceğini düşünüyoruz. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak daha fazla yerli turisti ağırlamak için gerekli önlemleri aldık“ dedi.