Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, siyahi Senatör Barack Obama"nın kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokratik Parti"den aday olması için gereken toplam delege sayısına ulaştığını bildirdi.

Obama"nın, Demokratik Parti"nin başkan adaylığını garantileyecek delege sayısına ulaştığını kendi sayımına göre duyuran AP ajansı, bu sonuca, dün akşama kadar ön seçimlerden ortaya çıkan delegelerin yanı sıra, tutumunu açıklayan süper delegeleri hesaba katarak ulaştığını belirtti.
AP ajansı, haberinde Barack Obama"nın, Montana ve South Dakota eyaletlerinde eski First Lady Hillary Clinton"a yenilmesi olasılığının da göz önüne alındığını vurguladı. AP, haberinde ayrıca, Montana ve South Dakota"da Obama"nın elde edeceği asgari delege sayısının dikkate alındığını ifade etti. Demokratik Parti"nin başkan adaylığı için 2118 delege elde etmek gerekiyor.
Yine AP"ye göre Obama"nın rakibi eski First Lady Hillary Clinton, “Demokratların seçimi kazanmasına yardımcı olacaksa başkan yardımcısı olmaya açık olduğunu” söyledi. (Milliyet)