Örnek aldıkları isimse henüz saçlarını sarıdan kumrala dönüştüren Scarlett Johansson oldu.

Scarlett Johansson, sarışınlıktan kumrallığa geçen kadınların ikonu.

Hangi saç kadını akıllı gösterir? Buna kafayı takan-taktırılan kadın dünyası, saçlarında büyük bir değişim yapıyor. Artık sarışın kalmayacak!

Sen misin aptal sarışın olan? Sarı saçlıların kendilerine 'aptal' diyenlere yeni tepkisi! Artık saç renklerinden vazgeçiyorlar. İş yerindeki her üç kadından birinin saçlarının sarıya boyalı olması, 'aptallık' kavramını da tetikliyor.

Ancak sarışınlar akıllandı ve şimdi saçlarını koyu renge boyatmaya başladı. Örnek aldıkları başlıca isimse geçtiğimiz aylarda sarı saçlarından bıkan Hollywood'un genç aktrislerinden Scarlett Johansson ve Black Eyed Peas grubunun solisti Fergie.

Yapılan araştırmalara göre insanların yüzde 62'sinin profesyonel iş hayatında sarışınlara bakış açısı olumsuz yönde. Pek çok insan, koyu renk saçları olan kadınların daha akıllı olduğuna inanıyor. Bu da 'aptal sarışın' ifadesinin sadece beyazperdede değil, normal hayatta da sıkça karşılaşılan bir kavram olduğunu gösteriyor.

Buna göre şimdi İngiltere'de çoğu sarışın kadın, kendilerini kuaför salonlarına atmaya başladı. Öyle ki sarı saçlarından vazgeçmek ve 'aptal' görünümlerinden kurtulmak için koyu renk tercihlerinde bulunan kadınlar, böylece kendilerini daha 'akıllı' (!) ve özgüveni yüksek hissedebilecek.

KIZIL SAÇLI KADINLAR DAHA ÇOK SEKS YAPIYOR
Koyu renk saçlı kadınların iş yerinde daha ciddiye alınıyor olmasıyla başlayan bu yeni trend, başka ülkelere de sıçrayacak gibi görünüyor. 2 bin 500 kadın arasında yapılan ankete göre kadınlar, açık renk saçlarıyla kariyerlerinde başarı elde edemediklerini ve bu yüzden terfi olamadıklarını düşünüyor.

Araştırmalar, kızıl saçlı kadınların seks hayatlarında daha yetenekli olduğunu gösteriyor. Kızıllar, diğerlerine göre daha fazla seks yapıyor. Kumrallarla karşılaştırıldıklarında bu oranın neredeyse iki kat daha fazla olduğu göze çarpmakta.

AKIL SAÇTA DEĞİL BAŞTADIR! (Editörün notu:)
Kadınlara dayatılan bu renk kavramının saç değiştirecek kadar böyle büyük bir soruna ve hatta zorunluluğa dönüşmesi, erkek egemen dünyanın karşı ciinslere sunduğu acımasız bir portre aslında. Sarışın kadınlar, saçlarını koyu renge boyatarak ne kadar 'akıllı' olduklarını ispatlayacaklar, aslında asıl soru-sorun bu.

Aklın saçta değil başta olduğunu bilmek belki de en doğru olan. 'Sarışın beyinler'in asıl öğrenmesi ve öğretmesi gereken bu olmalı. Zekanın koyu renk saçla birlikte anılması, Hollywood'un en seksi kadınlarından olan Sharon Stone*'un IQ'suna tezat oluşturmaktan başka bir işe yaramıyor çünkü.

* Sharon Stone'un IQ'sünün 154 olduğu bilinmekte.

GAZETEPORT