Müşteri deneyimi konusunda iddialı bir şirket olan Apple, anketlerde bu durumun tam olarak doğru olmadığını gösterdi. Anket sonuçlarına göre müşteri üzerinde en olumlu etki bırakan şirket Amazon. Recode ve SurveyMonkey tarafından yapılan araştırma, ABD toplumu üzerinde en çok etki bırakan teknoloji şirketlerini belirledi. Araştırmada, vatandaşlara Aşağıdaki şirketlerden hangisi toplum üzerinde en olumlu etkiye sahip? sorusunu yöneltti.

Anketin sonucunda birinci sıraya yüzde 20 oyla Amazon birinci sıraya yerleşirken yüzde 15 ile Google takip etti. Apple ise bu iki dev şirketin arkasında kalarak, yüzde 11 oyla üçüncü oldu. Cambridge Analytica skandalına rağmen Facebook'un yüzde 10 oy olarak dördüncü olması firmanın fazla bir itibar kaybı yaşamadığını da gösteriyor.

Araştırmanın bir de CEO ayağı bulunuyor. Amazon CEO'su Jeff Bezos yüzde 22 oyla, insanların günlük hayatlarında en büyük etkiye sahip olan teknoloji CEO'su seçildi. Google CEO'su Sundar Pichai, yüzde 18 oyla ikinci sıraya yerleşti. Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ise yüzde 17 oyla üçüncü sırada yer aldı. Apple CEO'su Tim Cook, bu sıralamada ilk üçe giremedi. Ankete göre marka olarak üçüncü sırada yer alan Apple, CEO sıralamasında ilk üçte bile yer alamadı.

Elbette sınırlı saşıda kişi ie yapıyan bu tarz anketlerin toplumun ne kadarını temsil ettiğini söylemek zor. Ancak yine de fikir verdiğini belirtelim.

Kaynak: TEKNOLOJİ OKU