Son dönemde artan pil patlamaları ve telefonların kendi kendine alev alma haberlerine hepimiz şahit olmaktayız. Bu olayların yaşanmaması için firmalar var güçleriyle çalışırken artan hava sıcaklıkları ise ürünlerin arıza yapmalarına daha fazla olanak sağlamaktadır. 

Özellikle Apple'ın şimdiye kadar çıkan tüm ürünlerine sıcaklık stres testi yaptığını biliyoruz. Bu testlerin sonucunda ise 2009 yılında sevk edilen ve Model Numarası A1300 olan ve CE harfleri koyu gri ile yazılmış şarj adaptörlerinin arızalı oldukları tespit edilmiş ve bu ürünlere sahip olanların yeni ürünlere ücretsiz oalrak sahip olabilecekleri Apple tarfından belirtilmiştir.

1402659095_apple-usb-power-adapter-affected.jpg

 

Sizde soldaki ürünün sahibiyseniz bu ürünleri Apple Store'dan değiştirebilirsiniz. Benim telefonum iPhone 4S değil ki demeyin çünkü bu adaptörlerin parekendecilere USB kablosuz olarak gödnerildiğini ve dışarıdan alınan iPhone 5 ve 5S adaptörlerin bu adaptörlerden olabileceğini belirtelim. Bu adaptörlerin dağıtıldığı ülkeler ise şu şekilde sıralanıyor.

Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Mısır, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, Hindistan, Endonezya, İsrail, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Makedonya, Moldova, Karadağ, Hollanda, Norveç , Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Slovakya, Slovenya, Güney Afrika, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye, Vietnam