Uzun bir süredir Apple'ın TV olayı sürekli haber yapılıyordu. Olup olmayacağından adına kadar bir sürü söylenti yazıldı çizildi. Sürekli Apple'dan TV hamlesi geleceği tahmin ediliyor, fakat kesinlik kazanamayan bir gelişme olarak kalıyordu. iTV hakkındaki söylentileri Foxconn'dan gelen bir haber, doğruladı.

Foxconn Genel Başkanı Terry Gou yaptığı açıklamada, China Daily'nin bugün Apple'ın iTV'si hakkında yazdığı haberi doğruladı. Doğrulanan habere göre Apple'ın televizyon seti alüminyum bir yapıya, Siri sesli kontrol sistemine ve FaceTime video sohbet özellikleri ile donatılacak. Ayrıca iTV Foxconn'da üretilecek.

Apple'ın televizyon pazarına gireceği tarih konusundaki sorulara ise cevap olarak Foxconn Genel Başkanı Terry Gou, üretimin büyük ihtimalle yıl sonuna kadar başlamayacağını. iTV, muhtemelen 2013 veya 2014 yıllarında tüketicilerle buluşacağını söyledi.

Önceden yayınlanan haberlere göre, Apple, film stüdyolarıyla anlaşma yapmıştı ve bu anlaşmaların yeni televizyon projesinin destekçileri niteliğinde olduğunu yolundaydı. Bu konuyla ilgili J.P. Morgan analisti Mark Moskowitz ise o zamanlar "Ekonomik koşullar herhangi bir TV ürününün çıkmasına izin vermiyor." Demişti.

China Daily'nin haberine göre ayrıca Apple televizyonlarının ekranlarının Sharp tarafından üretileceğini de yer alıyordu.