Apple donanım hatasından kaynaklanan bir sorun için iPhone 6s ve 6s Plus modelleri için ücretsiz tamir programı başlattığını açıkladı.

Uzun bir süredir iPhone 6s ve 6s Plus kullanıcıları tarafından dile getirilen ve telefonlarını verimli şekilde kullanamayan kullanıcılar için Apple resmi internet sitesi üzerinden açıklama yaptı. Yapılan açıklamada bazı iPhone 6s ve 6s Plus modellerinde bileşen arızasından kaynaklanan açılmama sorunlarının olduğuna ve bu sebeple eski iPhone modelleri için ücretsiz onarım programını başlattığını duyurdu.

Açıklanan ücretsiz onarım programı çerçevesinde Apple Ekim 2018 ile Ağustos 2019 arasında üretilen iPhone 6s ve 6s Plus modellerinin ücretsiz onarım programından faydalanabileceği açıklandı. Bir süredir  “güç problemi” yaşayan cihaz kullanıcıları için bu durum oldukça sevindirici oldu. Uygulanacak programın süresi hakkında bilgi veren Apple, eski iPhone modelleri için ücretsiz onarım programı çerçevesinde 2019’da satın alınan telefonlar için de bu uygulamanın 2021 yılına kadar devam edeceği belirtildi.

Apple daha önce benzer sorunlarla teknik servisle iletişime geçen ve bu sorunla ilgili tamir ücreti ödeyen kullanıcılarına da ödedikleri tamir ücretlerinin geri ödeneceğini açıkladı. Sizde bu cihazlardan birine sahipseniz ve böyle bir problem yaşıyorsanız telefonunuzun ücretsiz onarım programına dahil edilip edilmediğini buradan telefonunuzun seri numarası ile kontrol edebilirsiniz.