Didim’in en önemli kültür mirası olan ve binlerce yıllık tarihe sahip Apollon Tapınağı 2011’in bahar aylarına girdiğimiz şu günlerde ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
Her yıl on binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen Apollon Tapınağı’nda ziyaretçi akını bu yılda başladı. Tur Operatörleri tarafından Ege Bölgesi’nde ziyaret edilecek başlıca ören yerleri arasında yer alan Apollon Tapınağı 2011 yılının yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Nisan ayının ilk günlerini yaşadığımız şu günlerde havaların da güzel olması sebebiyle tapınak ziyaretçilerin arttığı görülürken, yerli ve yabancı turistler, rehberler tarafından tapınakla ilgili bilgilendiriliyor. Tapınağa ziyarete gelenlerin ise tapınak içerisinde ve çevresinde inceden inceye gözlem yaptıkları ve fotoğraflarla ziyaretlerini ölümsüzleştirdikleri gözlendi. Ziyaretten çıkan turistlerin ise civarda bulunan restaurantlarda ise mola verdikleri görüldü.
Dünyaca ünlü Apollon Tapınağı çevresinde bu yılda çalışma yapılamazken, ilçede büyük tartışmalara neden olan Tapınağı önündeki hediyelik eşya dükkânının ise yapımının tamamlandığı ve açılışa hazır hale geldiği de gözlendi.